Двоє харківських нардепів були найбільш мовчазними у Верховній Раді в 2020 році

До списку найбільш мовчазних нардепів увійшли Олександр Фельдман і Дмитро Шенцев.

У Верховній Раді в 2020 році пройшло 89 пленарних засідань, однак сто народних депутатів не записалися на жоден виступ на них.

Протягом 2020 року харківські народні депутати Олександр Фельдман (партія "Опозиційна платформа — За життя") і Дмитро Шенцев (позафракційний) жодного разу не виступили у Верховній Раді. Про це пише "Комітет виборців України".

"Комітет виборців України проаналізував статистику виступів народних депутатів під час пленарних засідань Верховної Ради протягом 2020 року. Враховувалися виступу з місця та парламентської трибуни", — пояснили в КВУ.

Найбільша кількість мовчазних нардепів виявилася в "Слузі Народу" — 73 депутати або кожен четвертий. Сюди увійшли Євген Брагар, який радив продати собаку і заплатити за газ, Юрій Корявченков ("Юзик" в 95 кварталі), Жан Беленюк (борець), Володимир Тимофійчук (назвав Коломийський район Коломойським).

З представників "Опозиційної платформи — За життя" не виступали на трибуні і з місця 12 нардепів. Крім харків'янина Фельдмана, це — Віктор Медведчук, Сергій і Юлія Льовочкіни, Вадим Столар, Тарас Козак, Сергій Ларін, Юрій Солод, Ігор Кисельов, Дмитро Ісаєнко, Віталій Борт і Ігор Абрамович.

Шість нардепів з позафракційних також потрапили до цього списку. Крім Шенцева, це — Андрій Деркач, який потрапив під санкції США, Олесь Довгий, Роман Іванісов (його раніше звинувачували в зґвалтуванні), Муса Магомедов і Євген Яковенко.

Мовчазні депутати знайшлися і в партіях "За майбутнє", групі "Довіра" та фракції "Батьківщина". Водночас, у двох фракціях не виявилося нардепів, які жодного разу не виступали за рік, —"Європейська Солідарність" і "Голос".

Як писав KHARKIV Today, харківський народний депутат Дмитро Шенцев раніше потрапив до списку ТОП-нероб. Він пропустив 90% голосувань Верховної Ради в грудні 2020 року.