Дружина заступника Кернеса заробила за рік в 14 разів більше за чоловіка

Олег Дробот опублікував фінансовий звіт за минулий рік.

Бізнес, пов'язаний з оптовою торгівлею і туризмом, приніс Ганні Дробот п'ять мільйонів гривень.

Дружина заступника харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олега Дробота Ганна в минулому році заробила від підприємництва 5 954 191 гривень. Сам Дробот отримав в міськраді 404 131 . Це стало відомо з щорічної декларації, опублікованій Дроботом на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

У декларації Дробот вказав, що на його дружину зареєстровані три фірми — "Укрінвест", "Укрпромінвест-К" і "AKB І Г". Згідно з даними You Control, "Укрінвест" займається неспеціалізованою оптовою торгівлею, зокрема напоями, "Укрінвест-К" — оптовою торгівлею товарами широкого асортименту. Фірма "AKB І Г" займається орендою і управлінням власної або орендованої нерухомісті. Серед інших видів діяльності — туристичні агентства та послуги з бронювання.

Готівкою сім'я зберігає 3 500 000 гривень, на банківських рахунках — ще 35 757 гривень і 2 023 євро. Крім того, в декларації вказано, що дружина Дробота позичила третім особам 600 000 гривень.

Заступник Кернеса їздить на автомобілі дружини — Skoda Superb 2016 року випуску, купленому в 2016 році за 1 295 380 гривень. Нової нерухомості сім'я в минулому році не купувала. Все майно і раніше оформлено на дружину Дробота: квартира, будинок, нежитлове підвальне приміщення і земельну ділянку в Харкові. З 2012 року Ганна Дробот орендує у міськради земельну ділянку площею 626 квадратних метрів і вартістю 289 613 гривень.

Як писав KHARKIV Today, 27 листопада на сесії Харківської міськради  прийняли рішення про призначення Олега Дробота на посаду заступника міського голови Геннадія Кернеса з питань цифрової трансформації.