Дострокового завершення опалювального сезону в Харкові поки не буде

Температуру теплоносія повернули до стандартної для цього періоду.

Вночі в Харкові буде до мінус семи градусів, вдень повітря значно прогріватиметься. Опалювальний сезон поки триває.

Опалювальний сезон в Харкові поки не планують завершувати через погіршення погодних умов. Про це KHARKIV Today розповів заступник головного інженера комунального підприємства "Харківські теплові мережі" Євген Зінченко.

У тих будинках, де тепло "прикрутили" ще на початку березня через теплу погоду, температуру знову підвищили. При цьому деякі дитячі садки і школи відмовилися від подачі тепла в порожні приміщення під час карантину.

"Все буде залежати від того, які будуть погодні умови. Поки немає підстав відключати. ​​Ми вчора  знову підвищили температуру, тому що це другий раунд, період похолодання. Зараз ми знову вийшли на розрахункові потужності. Зараз похолодання для даного періоду істотні, — пояснив Зінченко. — Багато садочків, шкіл відключилися в зв'язку із карантином. І бюджет економлять: безглуздо порожні будівлі опалювати".

У Харківському гідрометцентрі ще складають свіжий прогноз. Але запевняють: він сильно не відрізнятиметься від вчорашнього. Похолодання, оскільки в Україні заходять холодні повітряні маси. Вночі 1 і 2 квітня в місті варто очікувати до мінус семи градусів, вдень температура повітря буде доходити до +11 градусів.

"Похолодання є, воно вже настає. Сьогодні температура +2, +3. Максимум, напевно буде +5. Особливо холодно буде завтра. 1 числа очікується -2, - 7 вночі і +3, +8 вдень. 2-го квітня теж саме: вночі -2, -7, вдень +6, +11. Але я не думаю, що сьогодні щось суттєво зміниться, — пояснила KHARKIV Today завідуюча сектором метеопрогнозів Харківського гідрометцентру Євгенія Ляшенко. — Це пов'язано з арктичним вторгненням. Зовсім інша повітряна маса до нас прийшла з півночі Європи, холодна".

Як писав KHARKIV Today, з 5 березня в зв'язку з погодними умовами в Харкові встановили особливий графік регулювання тепла, коли опалення відключають на півдня. Але в такий графік потрапили не всі будинки. В "Тепломережах" пояснили: зниження подачі тепла може призвести до відсутності гарячої води. Тому в будинках в Нагірному мікрорайоні Київського району, Шевченківському та Індустріальному районах опалення працює на повну силу.