Добкіна судитимуть після виборів

Михайло Добкін в черговий раз не прийшов на судове засідання по "кооперативній схемі".

Суд перенесли на листопад.

20 жовтня в Дзержинському районному суді знову не відбулося підготовче засідання по "кооперативній схемі". З шести обвинувачених на засідання не прийшли двоє, в тому числі Михайло Добкін. Про це KHARKIV Today повідомила прес-секретар суду Руслана Тягунова.

"Прийшли троє захисників, четверо обвинувачених, представник потерпілої сторони. Деякі захисники подали заяви про перенесення засідання у зв'язку з COVID-19", —  розповіла вона.

Засідання перенесли на понеділок, 2 листопада.

Як писав KHARKIV Today, обвинувачених екс-мера Харкова Михайла Добкіна, колишнього головного архітектора Сергія Чечельницького, заступницю Кернеса Тетяну Овіннікову, радника Кернеса Бориса Бароніна, Володимира Конюхова (має відношення до ЖБ-1) і засновника житлового кооперативу Андрія Кітченка повинні були судити 6 жовтня. Колегія суддів не змогла зібратися, на судове засідання прийшли не всі обвинувачені та їхні адвокати.

Нагадаємо, в 2014 році прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Михайла Добкіна за кількома статтями. За версією слідства, екс-мер Харкова та інші підозрювані чиновники незаконно передали в приватну власність понад сімдесят гектарів землі на загальну суму понад 200 мільйонів гривень. Восени 2018 року провадження про "кооперативні схеми" передали до Дзержинського районного суду Харкова. До цього часу колегія суддів не може провести підготовче засідання.

Відзначимо, 23 вересня Михайло Добкін відніс  документи до Харківської міської виборчої комісії, щоб його зареєстрували кандидатом в мери Харкова. 4 жовтня він зняв свою кандидатуру, за його словам, на користь Кернеса. 

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.