До Харкова їде вакцина від коронавірусу

Вакцину привезуть для медичних працівників, які контактують з хворими COVID-19.

Йдеться про вакцину Pfizer, яка зберігається при температурі мінус 70 градусів, а після розмороження повинна бути використана протягом п'яти днів.

До Харківської області їде вакцина Pfizer для медиків, які контактують з хворими коронавірусом. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ вже розслідує закупівлю китайської вакцини, якої ще немає в Україні

Планується прищепити 1900 медиків.

"Зараз лікарні подають заявки на вакцинацію своїх працівників. Обласна інфекційна лікарня запросила вакцину на 50 медпрацівників — співробітників лікувального закладу, КП "Центр екстреної медичної допомоги" —  для 511 працівників", — написав Скоробагач.

Коли конкретно вакцина буде в нашому регіоні і коли почнеться процес вакцинації медиків, депутат не уточнює.

Раніше KHARKIV Today писав, що співробітники мобільних бригад, екстреної допомоги та лікарень, які працюють з коронавірусом, отримають вакцину в першу чергу. Під другий етап потрапляють підрозділи первинної медико-санітарної допомоги, лікарень, що не госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, і інші категорії з групи ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська компанія не буде робити російську вакцину від коронавірусу

Точної дати старту і дати поставки вакцини поки немає, відомо, що перша хвиля вакцинації почнеться в лютому, друга — в квітні.