До Харківській міськраді привезли сміттєвий бак для депутатів

Перед початком першої сесії Харківської міськради VIII скликання біля будівлі мерії проходить кілька мітингів.

Більше сотні людей пікетують з ранку міськраду. Серед протестувальників  — патріотичні організації, прихильники закриття "Коксохіму". До будівлі привезли сміттєвий бак з фотографіями депутатів-новачків від "Партії Шарія" та "ОПЗЖ" — Микити Роженка, Андрія Лесика і Андрія Спаського.

Поблизу мерії дуже багато співробітників поліції, всередині всіх обшукують металошукачем.

До 9:40 в залі для засідань зібралися представники всіх фракцій, окрім "Блоку Світличної "Разом".

На трибуні депутатам приготували депутатські значки.

Початок сесії о 10.00.

Раніше автор петиції президенту про заборону роботи "Коксохіму" Олександр Константинов отримав відповідь, яка його не задовольнила. У ній саме підприємство навіть не згадано. Тому Констатинов запросив харків'ян пікетувати Харківську міськраду перед першою сесією нового скликання і просити створити дієвий механізм контролю за підприємством.

Відзначимо, на першій сесії Харківської міськради нового скликання не буде мера Геннадія Кернеса. Павло Фукс повідомив, що Кернес прилетить до Харкова з Німеччини 30 грудня. До цього син Кернеса Даниїл Привалов повідомляв, що його батько повернеться до Харкова до першої сесії Харківської міськради нового скликання, підкреслюючи: в цьому немає ні краплі сумнівів.

Як писав KHARKIV Today, на сесії міськради депутатам необхідно прийняти присягу і обрати з-поміж себе головуючого. На порядку денному — вісім питань і блок "Різне": створення постійних комісій, затвердження виконкому, заступників мера і умов оплати його праці.