Дитячий садок за програмою "Велике будівництво" в Харківській області обіцяють відкрити в січні

Дитсадок в Південному зможе прийняти більше 200 маленьких жителів.

Єдиний дитячий садок в селищі Південне (Харківський район) був закритий на реконструкцію більше двох років тому.

Об'єкт планували ввести в експлуатацію в листопаді, але Державна архітектурно-будівельна інспекція виявила недоліки. На даний момент їх усунули. Діти зможуть піти до Південноміського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) після 10 січня. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації Андрій Кудряшов.

"Будівельні роботи були закінчені в жовтні. У листопаді були проведені роботи з налагодження, це стосується вентиляції, опалення, після опалювального сезону повністю можна було перевірити опалення. Також документи на введення в експлуатацію подані в листопаді, після цього представниками обласної ДАБІ були виявлені деякі недоліки, які протягом 2-3 днів усунути не можна було ... і їх виправляли до цього часу. Зараз вони  повністю усунені на 100%", — запевнив чиновник.

За словами Кудряшова, затримка також пов'язана з тим, змінилися правила подання документів до архітектурно-будівельної інспекції, тепер їх приймають онлайн за допомогою "Дії". За його словами, в новому році дитячий садок почне приймати маленьких жителів селища Південне.

"Перший раз Харківська РДА подавала документи, це нова програма, вона підвисає і є деякі заминки. Тому вони заново подають зараз документи в повному обсязі, ми їх повністю перевірили, все відповідає, і анонсуємо, що вже в наступному році числа 10 [січня — ред.], об'єкт буде зданий в експлуатацію і діти зможуть піти до садочку", — пояснив він.

Нагадаємо, дитячий садок в селищі Південне закрили на реконструкцію восени 2018 року. Тоді заклали додатковий триповерховий корпус, щоб розмістити нові групи і почали реконструкцію старого двоповерхового корпусу. Там планували вдвічі збільшити кількість груп (з 6 до 12) і місць (з 75 до 205). У травні цього року планували, що об'єкт відкриють у вересні, тоді до Харківської області приїжджав президент Зеленський і йому показували цей дитячий садок, оскільки його реконструюють за програмою "Велике будівництво".