Дев'ять запрошень на вибори прийшло жителю Харківської області

Одне запрошення було на ім'я чоловіка, інші вісім — на ім'я невідомих людей.

З початку виборчої кампанії відкрили 23 кримінальних провадження про порушення виборчого процесу і склали дев'ять адміністративних протоколів.

У понеділок, 19 жовтня, житель села Безруки Дергачівського району повідомив до поліції про те, що знайшов у поштовій скриньці свого будинку дев'ять запрошень на вибори на його адресу, серед яких лише одна була на його ім'я, а решта — на ім'я невідомих людей. Про це розповіли у відділі комунікації "главку".

Співробітники поліції запрошення вилучили і відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інші несанкціоновані втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Харкова через вибори тимчасово перекриють вулицю

Крім цього, правоохоронці продовжують отримувати повідомлення про незаконно встановлену агітаційну атрибутику різних політичних партій.

На сьогодні поліція розслідує 23 кримінальних провадження. За останню добу два нових. Також правоохоронці склали дев'ять адміністративних протоколів щодо порушень виборчого законодавства.