Держкомісія вимагає не політизувати процес розслідування катастрофи Ан-26

Зі зверненням виступив Олег Уруський.

У комісії закликали дочекатися офіційних результатів розслідування.

Віце-прем'єр-міністр і керівник комісії з розслідування катастрофи літака Ан-26 біля Чугуєва (Харківська область) Олег Уруський закликав не допустити політизації процесу розслідування катастрофи і не коментувати її.

"Було акцентовано особливу увагу на недопущення політизації процесу розслідування авіакатастрофи і уникнення будь-яких необґрунтованих заяв і коментарів до оприлюднення офіційних результатів роботи відповідних комісій", — написав Уруський в своєму Facebook.

Також Уруський повідомив, що 7 жовтня провів чергове засідання комісії з причин розслідування катастрофи Ан-26, де поінформував членів комісії за підсумками візиту до Чугуєва 6 жовтня.

На засіданні обговорили окремі обставини падіння літака з урахуванням останніх даних і визначили подальші дії. Однак озвучувати подробиці в комісії не стали.

Нагадаємо, увечері, 25 вересня, військово-транспортний борт Ан-26Ш упав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному — В'ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 чоловік, ще один — Віталій Вільховий помер в лікарні.

Як писав KHARKIV Today, 7 жовтня Олег Уруський заявив про повне відновлення шостого польоту Ан-26Ш по бортових самописцях, а також зміст переговорів між членами екіпажу та з керівництвом польотів

Комісія встановила, що в літаку відмовив один з блоків системи управління двигуна і були допущені "грубі порушення" при виконанні польотних завдань і в організації польотів. Міністерство оборони завершить власне розслідування 12 жовтня 2020 року. Після цього матеріали передадуть до військових комісаріатів.