Депутати прийняли стратегію розвитку Харківської області на сім років

Замість року документ підготували за два місяці.

Документ повинні були готувати рік, але довелося в авральному режимі робити його за кілька місяців.

Депутатський корпус підтримав концепцію розвитку Харківської області на 2020-2027 роки. Цей документ — дорожня карта на сім років, завдяки якій область отримає майже півмільярда гривень з Державного фонду регіонального розвитку. Над проектом Стратегії працювала команда на чолі з першим заступником голови ХОДА Віталієм Погосяном.

"Я дуже вдячний вам за те, що ви брали участь в розробці цього важливого документа, — звернувся до депутатів Харківської обласної ради голова ХОДА Олексій Кучер.— Позавчора ми провели засідання всіх груп і підгруп, які брали участь в розробці стратегії. Я дуже вражений, що колективом, який брав участь у створенні документа, було відзначено, що при всій динаміці розробки так відкрито ця стратегія розроблялася вперше".

Серед основних пунктів Стратегії — забезпечення якості життя жителів, створення чистого навколишнього середовища в регіоні, створення оптимального клімату для інвесторів і забезпечення європейського рівня управління та самоврядування в регіоні.

Як писав KHARKIV Today, майже рік тому над Стратегією розвитку Харківської області на 2021-2027 роки почала працювати тодішня голова ХОДА Юлія Світлична. В результаті утверждать план Стратегії довелося за два тижні вже при губернаторі Кучеру. 14 січня 2019 року він заявляв, що регіон знаходиться на предпоследнем месте за станом розробки Стратегії розвитку.