Депутати Харківської міськради зберуться, щоб "звільнити" Кернеса

Сесія Харківської міськради відбудеться 24 лютого, в середу.

Насамперед депутати Харківської міськради розглянуть питання про дострокове припинення повноважень мера Геннадія Кернеса.

24 лютого в Харківській міській раді (площа Конституції, 7) відбудеться перша сесія в цьому році. На порядку денному — 65 питань і блок "Різне". Це стало відомо з відповідного розпорядження секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

Першим питанням стоїть дострокове припинення повноважень Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Також будуть затверджувати положення про звання "Почесний громадянин міста Харкова" та розглядати заяву фракції "Блок Кернеса — Успішний Харків". Депутати розглянуть питання про звернення Харківської міськради.

Також достроково внесуть зміни в Генеральний план Харкова, внесуть зміни до деяких рішень міськради в зв'язку зі створенням департаменту територіального контролю і земельних відносин, до програми поводження з тваринами та регулювання їх чисельності на 2018-2022 роки, відновлення і розвитку Харківського зоопарку на 2018-2022 роки, програми заміни аварійних, сухостійних дерев на 2020-2025 роки.

Депутати голосуватимуть за надання угоди на внесення змін до інвестиційного договору на впровадження системи "Електронний квиток" в міському електротранспорті. Крім того, на порядку денному — питання про виконання бюджету Харкова на 2020 рік, внесення змін до рішення від 2 грудня 2020 року "Про бюджет територіальної громади на 2021 рік" та від 20 вересня 2017 року "Про затвердження громадського бюджету на 2018-2021 роки".

Як писав KHARKIV Today, депутати Харківської міськради повинні достроково позбавити Геннадія Кернеса повноважень і відповідну копію рішення направити до Верховної Ради, щоб там призначили вибори мера Харкова.

Нагадаємо, профільний комітет Верховної Ради розглядав питання про призначення виборів мера Харкова 27 січня. Однак дійшов висновку, що не може передати питання Верховній Раді, оскільки не отримав копії документів — свідоцтва про смерть мера Геннадія Кернеса або рішення Харківської міськради про визнання мера померлим. Нардепи написали до міськради звернення з проханням припинити повноваження Геннадія Кернеса.