Депутати Харківської міськради попросять президента закрити "Коксохім"

Звернення приймуть на сесії Харківської міськради.

Депутати проситимуть втрутитися в ситуацію з "Коксохімом" вище керівництво країни.

24 лютого на сесії Харківської міської ради депутати приймуть звернення до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради та Генеральної прокуратури з вимогою закрити коксовий завод "Новомет" (колишній "Коксохім"), який забруднює навколишнє середовище. Про це повідомили в Харківській міській раді.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов зазначив, що харків'яни скаржаться на забруднене повітря, але підприємство скарги ігнорує. Місцева влада закрити завод не може, оскільки не має таких повноважень, тому вирішили звернутися до вищого керівництва країни. За словами Терехова, в 2020 році "Коксохім" обіцяв поставити фільтри, однак досі не зробив цього.

"Вони обіцяли, але просто всіх обдурили. Зараз ми вже пішли до суду, щоб розірвати з заводом договір оренди землі та стягнути близько 2,5 мільйона гривень боргу за оренду. Це не вкладається в голові: вони труять харків'ян, обманюють і ігнорують всіх, не платять за землю ситуація просто кричуща", сказав Терехов.

Нагадаємо, сесія Харківської міської ради восьмого скликання пройде сьогодні, 24 лютого (початок о 10:00).

Як писав KHARKIV Today 7 грудня Харківський окружний адміністративний суд вирішив тимчасово заборонити товариству з обмеженою відповідальністю "Коксовий завод "Новомет" виробляти кокс і кам'яновугільну смолу. Заборона буде діяти до отримання відповідного дозволу на викиди. Проте "Коксохім" подав апеляцію.