Депутата Харківської міськради судитимуть за привласнення 430 тисяч гривень

Богдану Долині загрожує від п'яти до восьми років.

Директора "Харківспецбуду" Богдана Долину звинувачують в розтраті 430 тисяч гривень.

Прокуратура направила обвинувальний акт до суду щодо депутата Харківської міської ради сьомого скликання і директора комунального підприємства. Про це повідомили в прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Його звинувачують за ч. 4 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, здійснене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує від п'яти до восьми років в'язниці з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років.

Слідчі встановили, що в 2019 році "Харківспецбуд", який очолює Богдан Долина, робив капітальний ремонт асфальтового покриття на території іншого комунального підприємства Харкова, де обидва фактично розміщуються. Гроші на ремонт взяли з місцевого бюджету.

"Директор комунального підприємства-підрядника, достовірно знаючи, що виконані роботи не відповідають проєктно-кошторисній документації, видав завідомо неправдивий акт прийому виконаних робіт, завищивши їх обсяг і вартість. Таким чином вказаний чоловік заволодів грошовими коштами на суму майже 430 тисяч гривень", — відзначили в прокуратурі.

Як писав KHARKIV Today, Комінтернівський районний суд Харкова відмовився відсторонити від посади директора комунального підприємства "Харківспецбуд" Богдана Долину.

Нагадаємо, раніше Богдану Долині повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило смерть дитини в модульному містечку. 5 березня 2017 року в модульному містечку для переселенців на 13-річного хлопчика впали металеві футбольні ворота. Ворота на замовлення комунального підприємства "Харківспецбуд" встановлювала київська фірма.