Депутат Харківської облради потрапив до списку порушників НАЗК

Євген Шатохін вступив у конфлікт інтересів.

Євген Шатохін, як член конкурсного комітету, вибрав фірму-перевізника на приміських автобусних маршрутах, власником якої сам і є.

Начальник управління "Укртрансбезпеки" в Харківській області і депутат Харківської обласної ради Євген Шатохін увійшов до списку порушників закону про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, виявлених в червні. Про це повідомили в Національному агентстві по запобіганню корупції.

Відзначається, що всього в червні зафіксували 18 порушень зазначеного закону. Крім Шатохіна, в списку порушників — п'ять нардепів, колишній голова Конституційного суду України, голова Агентства з розшуку та менеджменту активів і голова і начальник відділу районних держадміністрацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайла Добкіна викликали до НАЗК через його партію

Співробітники НАЗК з'ясували, що фірма Шатохіна та його батька брала участь в аукціоні по послугах перевізника на приміських автобусних маршрутах.

"Начальник управління "Укртрансбезпеки" в Харківській області Євген Шатохін діяв в умовах конфлікту інтересів, коли брав участь в ухваленні рішення конкурсним комітетом", — сказано в повідомленні.

Відзначимо, батько Шатохіна Анатолій — голова правління приватного акціонерного товариства "Харківське автотранспортне підприємство №16327".

Найпоширенішими порушеннями за останній місяць стали — використання права на депутатське звернення у власних інтересах, участь голови колегіального органу в розгляді рішення щодо себе самого, зарахування родича на посаду помічника нардепа, дисциплінарне провадження щодо підлеглого-викривача і участь чиновника в рішенні щодо підприємства, власником якого є він сам.