Де відпочити у вихідні в Харківській області: 10 місцевих "курортів"

На багатьох базах відпочинку на липень вже все "забито".

У Харкові    аномальна спека, і хоча в Україні зараз кожен день кількість випадків коронавірусу сягає 700-900 чоловік, харків'яни масово виїжджають за місто до місць відпочинку біля води.

KHARKIV Today дізнавався про ціни та умови відпочинку на найвідоміших базах.

База відпочинку ім. Соїча

Одна з найвідоміших баз відпочинку в Старому Салтові. У комплексі Soich Park — 4 житлові корпуси, місця для кемпінгу, місця для відпочинку з наметами, магазин, їдальня і кафе на березі водосховища. Також на території бази знаходиться водосховище, де можна ловити рибу і орендувати альтанку з мангалом. Тримісний номер "економ" для сім'ї обійдеться в 500 грн на добу, стандарт — в 600 грн на добу, стандарт з холодильником — 650 грн на добу. Якщо ви хочете замовити триразове комплексне харчування — 280 грн з людини за добу. В адміністрації розповіли, що до 19 липня забронювати номер на сім'ю практично неможливо — все "забито".
Адреса: Харківська область, Вовчанський район, (Старий Салтів), вул. Новодонівська, 1, тел.095-405-96-90. Добиратися: автобусом 1325 з автостанції №3.

Costa Brava

Курорт в Старому Салтові пропонує номери в дерев'яних котеджах на березі Печенізького водосховища. На території — 200 метрів піщаного пляжу, майданчики для міні-футболу, волейболу, бадмінтону, настільного тенісу, для дітей є надувні атракціони, надається також послуга риболовлі. Ціни на номери на сайті не вказані, але по телефону розповіли, що розміщення сім'ї з трьох осіб обійдеться на три дні приблизно ... в 6000 грн. Є варіанти лише з 11 липня. Маски просять надягати тільки під час заселення, на ресепшені.

Адреса: Харківська область, Вовчанський район, село Хотомля, вул. Набережна 27/2. Тел: 097 777 0447. Добиратися: автобусами 1324, 1325, 1327 (Кінний ринок —  с. Хотомля).

Лісова лагуна

База відпочинку, розташована на Печенізькому водосховищі, пропонує будиночки стандарт (однокімнатні або двокімнатні дерев'яні будиночки з туалетною кімнатою, ціна — від 600 грн на добу), комфорт (однокімнатні або двокімнатні кам'яні будиночки з передпокоєм-кухнею і верандою — від 800 грн на добу) і двоповерхові котеджі (від 1450 грн на добу). На закритій території є піщаний пляж, місця для гри в волейбол і бадмінтон, літні альтанки з мангалами для пікніків, спортивний та дитячий ігровий майданчики. Але якщо ви розраховуєте відпочити тут в липні, це зробити не вийде — все вже заброньовано, є варіанти тільки на серпень.

Адреса: вул. Вовчанський шлях, 21А / 3, с. Зарічне, Вовчанський район, Харківська область. Тел.: 050 401 0112. Добиратися: автостанція "Кінний ринок", автобуси "Харків-Вовчанськ", "Харків-Шебекіно" до зупинки "Комунальник".

База відпочинку Коробки

База розташована на березі Сіверського Дінця поруч із заповідниками "Скрипаївський", "Мохначанський ліс" і урочищем "Борки". На території бази — літні будиночки і котеджі з номерами різної категорії. Є також спортивні майданчики (футбольна і волейбольна), більярд, настільний теніс, сауна, пункт прокату спортінвентарю, катери і човнів. Для дітей — ігровий майданчик. Розміщення в стандартному двомісному номері — 760 грн на добу, в чотиримісному — від 900 грн. Триразове харчування — 200 грн на добу.
"Ми не вимагаємо від відпочиваючих маскового режиму, — сказали на базі відпочинку. — Ну, можете захопити все одно, раптом треба буде в магазин пройтися". Бронь доступна з цього тижня.

Адреса: с. Коропове, Зміївського району, вул. Берегова, 1. Тел: 050-325-82-37. Добиратися: громадським транспортом (1475А) можна доїхати до селища Слобожанське або Балаклеї з Кінного ринку, вийти в селі Задонецьке, а звідти доведеться пройтися близько 13 км або доїхати на попутці. Другий варіант — електричкою до Змієва, а там пересісти на таксі, автобус або попутку.

Млин

Ще одна відома база відпочинку в "харківській Швейцарії" — Коробові Хутори. На території бази розташовані будиночки місткістю від 2 до 5 осіб в українському стилі. Є свій пляж, дитячий і волейбольний майданчики. Тримісний номер на сім'ю обійдеться приблизно в 1300-1600 грн на добу. На базі відпочинку зараз все заброньовано мінімум до 13 липня.
Адреса: вулиця Монастирська 6, с. Коропове, Харківська область. Тел: (050) 303 26 21. Добиратися: громадським транспортом (1475А) можна доїхати до селища Слобожанське або Балаклею з Кінного ринку, вийти в селі Задонецьке, а звідти доведеться пройтися близько 13 км або доїхати на попутці. Другий варіант — електричкою до Змієва, а там пересісти на таксі, автобус або попутку.

Carnaval Resort & Spa

Готельний і спа-центр. Готель розташований в Національному природному парку "Гомільшанські ліси". Є 126 номерів різних категорій від Single до Ambassador suite, розташовані в корпусах готелю і котеджах, а також аквапарк і два басейни. У корпусі двомісний економ буде коштувати від 970 грн за добу, в котеджі — від 1650 грн за добу. У номерах: Wi-Fi, душова кабіна, кондиціонер, міні-бар, телевізор. 

Адреса: вул. Монастирська, 2, с. Коропове, Зміївський р-н, Харківська область. Тел: 050 546 4607. Добиратися: громадським транспортом (1475А) можна доїхати до селища Слобожанське або Балаклею з Кінного ринку, вийти в селі Задонецьке, а звідти доведеться пройтися близько 13 км або доїхати на попутці. Другий варіант — електричкою до Змієва, а там пересісти на таксі, автобус або попутку.

Задонецька дача

База в Коробових Хуторах. Всі будиночки оснащені кондиціонерами, супутниковим ТБ, інтернетом, є своя кухня з посудом і технікою, тераса з мангалом і дровами. Є також літній басейн. Можна порибалити в Сіверському Дінці, пограти в настільний теніс. Для любителів більш активного відпочинку є напрокат велосипеди, квадроцикли, футбольний майданчик, можливість постріляти з лука. Ціни — від 1700 грн/добу за 2 людини. Додатково 200 грн за кожну наступну особу. Діти до 12 років —безкоштовно (до двох дітей). Бронювати краще за два тижні, приблизно з 15 липня.

Адреса: Харківська обл. Зміївський р-н, с. Задонецьке, Коробові Хутори, вул. Курортна, 13б. Тел: 068 497 9884. Добиратися: громадським транспортом (1475А) можна доїхати до селища Слобожанське або Балаклею з Кінного ринку, вийти в селі Задонецьке.

Елат

База розташована на Печенізькому водосховищі. Можна пограти в шахи, шашки, настільний теніс, волейбол, на базі є прокат велосипедів, байдарок. На території також є басейн і тенісний корт. Номер "стандарт" (2 ліжка, тумбочки, шафа, душ, балкон-лоджія) в корпусі обійдеться в 450 грн/добу, апартаменти (2-кімнатні або 3-кімнатні номери в новому корпусі поруч з великим басейном) — від 2600 грн/ добу, гостьовий будиночок (3-кімнатний номер і власна веранда) — 4000 грн / добу.
"До 26 липня для сімейного розміщення у нас все заброньовано, — розповіли на базі. — Бронювати слід приблизно за два тижні".

Адреса: Харківська обл, Печенізький р-н., с. Мартове, до зупинки "Елат". Тел.: 050 323 7022. Добиратися: автобус Харків — Мартове виїжджає з автовокзалу біля метро "Індустріальна" до зупинки "Елат".

Тимченки
 

База на березі річки Мжа. Пропонує розміщення в будиночках. Можна покататися на катамаранах, порибалити, пограти в волейбол, бадмінтон, футбол. Двомісний будиночок без зручностей, зручності на території обійдеться в 300 грн на добу, будиночок із зручностями і альтанкою — 800 грн, VIP - будиночок — 900 грн. Бронювати можна числа з 20 липня.

Адреса: Харківська обл., Зміївський район, с. Тимченки, вул. Миру, 1г. Тел: 050-300-74-70. Дістатися можна автобусом 1 665 від м. Холодна гора до зупинки с. Тимченки

MartovaLaguna

База на Печенізькому водосховищі пропонує розміщення в дерев'яних котеджах. Двомісний номер категорії "стандарт" обійдеться в 1200 грн на добу, напівлюкс — в 1400 грн зі сніданками. На території можна орендувати альтанки, поплавати в басейні, взяти велосипед напрокат, пройти курс апітерапії. Бронювати можна з наступних вихідних.

Адреса: Печенізький р-н, с. Мартове, вул. 1 травня. Тел 050 160 4571. Добиратися: АС№6 (метро "Індустріальна"), автобус Харків — Мартове.

Раніше KHARKIV Today писав, що  з Харкова почнуть курсувати поїзди до моря.