Де в Харкові стоять патрульні з новими радарами TruCAM

Стаціонарних радарів в Харкові немає, патрульні з TruCAM самі стежать за водіями.

Стаціонарних радарів в Харкові немає, патрульні з TruCAM самі стежать за водіями.

З 12 червня розширили кількість вулиць у Харкові, де дозволено вимірювання швидкості поліцейськими за допомогою приладу TruCAM. Проте точних адрес водії дізнатися не зможуть — поліцейські вибирають будь-яку ділянку дороги з дозволених чотирьох вулиць: проспекту Гагаріна, Білгородського шосе, Полтавського Шляху і Московського проспекту. Про це повідомив KHARKIV Today прес-секретар патрульної поліції в Харківській області Дмитро Гайдук.

"Вони не стоять стаціонарно. Багато хто думає, що це як у Києві — автоматична фіксація, але ні. Просто розширили кількість дозволених вулиць, на яких можуть вимірювати швидкість патрульні поліцейські. TruCAM — це прилад, який поліцейський використовує, тримаючи в руках. Раніше вони у нас стояли на Білгородському шосе, зазвичай ближче до виїзду з міста стояли. І стояли на проспекті Гагаріна, теж ближче до виїзду. Додали ще Московський проспект і Полтавський Шлях. Якщо додали вулиці, це не означає, що вони будуть там постійно стояти. Це просто можливі місця дислокації поліцейських з цим приладом. Поліцейський не може стати на вулиці Шевченка, наприклад, і там вимірювати швидкісний режим, тому що Міністерство внутрішніх справ не дозволяло йому на даній ділянці дороги вимірювати швидкість. Можуть і всюди стати, можуть, наприклад, частину вулиці відпрацьовувати в залежності від аварійності ділянки, швидкісного режиму, який там допускається, наявності попереджувального знаку тощо", — пояснив Гайдук .

Він додав: водіїв буде попереджати про фото- і відеофіксацію порушень на певній ділянці спеціальний дорожній знак.

Як писав KHARKIV Today, з 12 червня поліцейські стали стежити за водіями на чотирьох вулицях міста - проспекті Гагаріна, Білгородському шосе, Полтавському Шляху і Московському проспекті. Всього в Україні сьогодні працюють 115 приладів TruCAM на 209 ділянках.