ЦВК оголосила Світличну народним депутатом

За екс-голову Харківської ОДА віддали голоси трохи більше 30 000 жителів округу № 179.

На засіданні 24 березня Центральна виборча комісія оголосила переможця на виборах у 179 окрузі Харківської області.

Через 9 днів після голосування Юлію Світличну визнали переможцем на позачергових виборах в окрузі Харківської області, де раніше обирався голова ХОДА Олексій Кучер.

"Відповідно до статті 99 Закону України "Про вибори народних депутатів України" на підставі протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в окрузі № 179 комісія встановила результати проміжних виборів .. Народним депутатом України обрано Світличну Юлію Олександрівну, 1984 року народження", — повідомили в ЦВК.

За даними комісії, за Світличну після того, як знялася з виборів кандидат від "Слуги народу" на її користь, віддали голоси 30 194 виборця — 77,55% виборців, які прийшли на дільниці 15 березня.

Нагадаємо, вибори в 179 окрузі ЦВК оголосила після того, як Олексій Кучер очолив Харківську ОДА. Балотуватися вирішили 40 кандидатів, лідерами були кандидатка від "Слуги народу" Вікторія Алексейчук і екс-голова ХОДА Юлія Світлична. Буквально в останній момент Алексейчук знялася з виборів, а в партії Зеленського пояснили, чому "злили" округ: назвали Світличну досвідченим управлінцем із конкретними кейсами.