"Ці цифри вас не лякають?": У МОЗ звернулися до влади Харкова через коронавірус

Харків — знову в лідерах за кількістю нових випадків коронавірусу.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов озвучив кількість нових випадків коронавірусу в Харківській області і звернувся до влади Харкова.

Харківська область сьогодні знову опинилася в лідерах за кількістю випадків коронавірусу за добу — 576. З них 425 — це Харків. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов поцікавився у місцевої влади і організаторів концертів, чи не лякає їх така статистика.

"В черговий раз звертаюся до місцевої влади, до організаторів концерту: ці цифри вас не лякають щодня? Ви ж точно бачите, яка у вас кількість ліжок заповнюється щодня хворими на COVID-19. Ви ж точно знаєте, в яких умовах у вас працюють лікарі. Мені так здається, що хоча б повинні знати. В яких умовах працює "швидка", щодня, доставляючи важких хворих до лікарень", — сказав Степанов.

Він додав, що в світі немає іншого способу зупинити коронавірус, як дотримання протиепідемічних правил, і закликав не ігнорувати ці правила, в тому числі не відвідувати масові заходи.

"Потрібно знайти баланс, щоб нам могла бути надана допомога. Це з одного боку, робота економіки, з іншого — виконання правил: маска, дистанція, мінімальна кількість контактів, антисептики, відсутність будь-яких масових заходів. Це коли в ресторані не 20 чоловік поруч, а чотири. Коли правил дотримуються в магазині, транспорті. Ми не можемо перемогти вірус, якщо правил встановлених в країні, дотримується невелика кількість людей", — пояснив Степанов.

Як писав KHARKIV Today, сьогодні в Харківській області зареєстровано 22 712 випадків коронавірусу, за добу - плюс 576 нових. Одужали 4709 жителів, все ще хворіють — 17 607. З початку пандемії померли 396 жителів, за добу — дев'ятеро чоловік.