Чотирьох харків'янок судитимуть за здачу в оренду неіснуючого житла

За версією слідства, зловмисниці злочинним способом "заробили" 900 000 гривень.

Слідчі встановили причетність жінок до 141 епізоду злочинної діяльності.

У Харкові чотирьом жінкам, яких підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 5 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України, вручили обвинувальний акт, який потім направлять до суду. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

"Четверо громадянок в складі злочинної організованої групи з квітня 2017 року по 13 лютого 2020 під приводом оренди неіснуючого житла заволоділи коштами потерпілих на суму майже 900 000 гривень. Слідчі довели причетність жінок до 141 епізоду злочинної діяльності", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефонний шахрай обдурив жителів Харківської області на 70 тисяч гривень

Слідство встановило, що чотири харків'янки у віці від 21 до 29 років публікували в інтернеті фейкові оголошення про надання житла в оренду, після чого запрошували потенційних клієнтів до офісу.

Аферистки переконували "клієнтів" заплатити гроші за перший і останній місяці. Далі їм пропонувалося підписати договір про надання інформаційних послуг, а в разі їх незгоди, виштовхували клієнтів з агентства без повернення грошей.

Для цих угод, в поліції їх нарахували більше 140, зловмисниці орендували офіси на вулицях Дарвіна, Сумській, Бажанова, провулку Короленка.

Про підозри жінкам повідомили 19 травня. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 13 років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові викрили фейкового співробітника Генпрокуратури

KHARKIV Today раніше уже писав про цю історію. Організована злочинна група була створена 28-річною дівчиною, куди пізніше увійшли ще три жінки.

У лютому 2020 року жінки були затримані. Трьом з них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, четверта учасниця отримала цілодобовий домашній арешт. Три жінки, яких взяли під варту, внесли заставу і вийшли на свободу.