Чотирирічний хлопчик гуляв в колготках на морозі: п'яна мати кинула дітей у будинку на добу

Старша дитина бродила вулицями в майці і колготках.

Поки матері не було вдома, дітей відправили до лікарні, звідти їх забрав батько.

Жителька Чугуївського району майже на добу залишила без нагляду двох малолітніх дітей. У неопалюваному будинку і без їжі перебували чотирирічний хлопчик з дворічною сестрою. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

Вдень, 30 січня, поліцейському офіцеру з обслуговування Чкаловської об'єднаної територіальної громади (Чугуївський район) зателефонувала соціальна працівниця. У селі Залізничне вона виявила хлопчика, який ходив вулицею в майці і колготках. Соціальна працівниця впізнала чотирирічну дитину: це хлопчик з родини, яка знаходиться під контролем.

Поліцейські офіцери громади виїхали на місце і встановили, що хлопчик разом з дворічною сестрою перебували вдома самі. Опівдні дитина в нижній білизні вийшла на вулицю через незачинені двері будинку і пішла вулицями села при мінусовій температурі, поки його не виявила соцробітниця, яка живе неподалік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Харківської області залишила двох дітей одних у холоді і без їжі

Останній раз односельці бачили матір дітей 29 січня. Жінка була нетвереза і збиралася їхати до Харкова. Батько хлопчика і дівчинки — на заробітках. Поліцейські купили дітям продукти, предмети гігієни і викликали на місце інспектора соціального захисту. Дітей доставили для медичного огляду до дитячого відділення Чугуївської центральної лікарні. У той же день їх в задовільному стані здоров'я забрав звідти батько.

Поліцейські проводять перевірку, щодо матері дітей вони складуть адміністративний протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками обов'язків по вихованню дітей).

Нагадаємо, 26 січня в центрі Харкова поліцейські забрали із сім'ї 2-річного хлопчика і 4-річну дівчинку. За кілька днів до цього — 11-річну дівчинку. Квартира, де вони жили, завалена сміттям, там кишать таргани і пацюки.