"Чорний" лісоруб Сиса вдруге не приїхав на суд до Києва

Віктор Сиса продовжує хворіти.

Діагноз ексдиректора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сиси не називають, на минулому судовому засіданні адвокат говорив, що у його підзахисного пневмонія і він чекає на результати тесту на коронавірус.

30 вересня Віктор Сиса, обвинувачений в дачі 110 тисяч доларів хабара детективу НАБУ за закриття кримінального провадження, вдруге не з'явився до Вищого антикорупційний суд у Києві. Його захисники передали колегії суддів клопотання про перенесення засідання у зв'язку з хворобою ексдиректора "Гутянського лісгоспу" і показали його лист непрацездатності.

Один з адвокатів Віктора Сиси Олександр Телешецький також не прийшов до суду, оскільки був задіяний в іншому засіданні.

Служителі Феміди визнали причини неявки обвинуваченого і одного з захисників поважними і перенесли засідання на іншу дату. Вони уточнили у адвоката, який лікарі дають термін на лікування Сиси.

"Приблизно ще два тижні. На наступну певну дату він повинен бути", — сказав захисник Костянтин Дорошенко.

Судді перенесли засідання на 28 жовтня.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2019 року Віктор Сиса намагався підкупити детектива НАБУ 100 тисячами доларів, але в пакеті, який тоді ще директор "Гутянського лісгоспу" передав йому, виявилася сума більша - 110 тисяч доларів. Один з його адвокатів заявляв, що гроші належать матері обвинуваченого, однак суд не погодився з його доводами і не повернув їх "чорному" лісорубу.

Як писав KHARKIV Today, 23 вересня Віктор Сиса не з'явився на судове засідання. До суду прийшов один з його адвокатів,  Олександр Телешецкій, він повідомив, що у підзахисного вже тиждень підвищена температура, він знаходиться в лікарні з пневмонією і чекає результатів тесту на коронавірус.

Також колишнього директора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сису підозрюють у службовій недбалості, яка завдала державі збитків на 4,2 мільйона гривень. Слідчі встановили, що у Володимирському лісництві (Краснокутський район), яке входить до складу Гутянського лісгоспу, з жовтня по листопад 2019 року незаконно вирубали 206 дубів, Сиса на це закривав очі.