Чоловік з конем намагався втекти від прикордонників в Харківській області (Відео)

На коні контрабандист встановив клітки, в які склав ящики з тютюном.

Вартість тютюну прикордонники оцінили в понад 105 тисяч гривень.

7 вересня о 6:00 прикордонний наряд відділу "Золочів" виявив біля села Окіп громадянина України, який незаконно перевозив на коні з Росії сім картонних коробок з тютюном для кальяну. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

"Чоловік вів коня, на спині якого були прибудовані металеві клітки з вантажем. Законну вимогу прикордонників зупинитися правопорушник проігнорував і кинувся навтік. Під час переслідування правоохоронці змушені були зробити попереджувальний постріл з автомата, після чого порушника затримали", — пояснили прикордонники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У покинутих авто в Харківській області знайшли горіхів і манго на мільйон гривень

Документів при собі у чоловіка не виявилося. Відносно нього склали адміністративні протоколи за ст. 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) та ст. 186-10 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі військовослужбовця, співробітника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону". Далі рішення буде приймати суд. Товар прикордонники передали представникам митниці.