Чиновники заявили, що Харківська область готова до зростання захворюваності коронавірусом

Поки ситуацію з коронавірусом в регіоні називають стабільною.

За інформацією департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА, на сьогодні є достатній запас ліжок з киснем для пацієнтів з коронавірусом.

Станом на 19 лютого ситуація з коронавірусом в Харківській області стабільна. Однак на випадок різкого зростання захворюваності медична система готова. Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Ігор Волченко.

"Профілактичні заходи сьогодні проводяться. На сьогоднішній день ситуація в Харківській області стабільна. Також ми готові до спалаху, у нас є запас ліжок, забезпечених киснем, і всі умови", — сказав Волченко.

Прогнозів щодо зонування з введенням адаптивного карантину — в якій зоні виявиться Харківська область — в департаменті охорони здоров'я поки не роблять.

Як повідомив Волченко, на сьогодні в Харківській області виявлено 81 298 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Померли 1526 жителів, одужали — 74 986. На лікуванні в лікарнях перебувають 10 086 пацієнтів, зокрема, 910 — з підтвердженим коронавірусом і 176 — з підозрою на коронавірус.

Показник заповнювання ліжок становить 23%, вільних ліжок — 3690 з 4776.

У той же час в Івано-Франківській області другий тиждень спостерігається різке зростання захворюваності. У регіоні вже зайняті всі ліжка, відведені для лікування коронавірусу, допомогу запропонувала Львівська область.

Протягом трьох днів на цьому тижні в Харкові і області зростала кількість хворих, але різкого стрибка не було: 16 лютого +130 нових випадків, 17 лютого + 234 нових випадки 18 лютого + 297 випадків 19 лютого + 184 випадки.

Як писав KHARKIV Today, 17 лютого Кабінет міністрів України прийняв постанову про введення в Україні адаптивного карантину. Вона набере чинності з наступного тижня, передбачає поділ регіонів на чотири зони (зелену, жовту, помаранчеву і червону) в залежності від епідемічної ситуації.

Нагадаємо, 11 листопада в Україні ввели загальнодержавний карантину і "карантин вихідного дня" (до цього діяло карантинне зонування — адаптивний карантин). Карантин у вихідні почав діяти з 14 листопада і тривав до 30 листопада.

Потім ввели зимовий локдаун, він діяв з 8 по 25 січня. Після цього країна повернулася до загальнодержавного карантину, де діють обмеження для помаранчевої зони епідемічної небезпеки.