Чиновники заборонили купувати деззасоби і градусники в школи і садки Харківської області

До закупівлі обіцяють залучити спонсорів і знайти гроші в бюджеті району.

З бюджету обіцяють витратити на мило, деззасоби і градусники для дитячих садків і шкіл майже півмільйона гривень.

У Красноградської РДА батькам геть заборонили купувати дезінфікуючі засоби власним коштом. Гроші почали збирати в одній з дошкільних установ. Нібито деззасоби хотіли купити в групу, яку відкриють до 1 вересня. Для цього вирішили залучити батьків. Йшлося про суму в 3000 гривень. Голова РДА Олександр Кайдаш після цього прецеденту заборонив під час епідемії брати з батьків гроші на ці потреби.

"Звичайно, неприпустимо, щоб з батьків збирали якісь кошти, а розуміючи ситуацію з підвищеною увагою до карантину і коронавірусу — тим більше. Я минулого тижня робив об'їзд особисто з комісією всіх закладів — і дошкільних, і шкільних на предмет перевірки готовності до навчальному року. Особисто спілкувався в усіх дитячих садках і школах і ніде не було озвучено проблеми нестачі цих коштів. Тому що там і благодійники дали, і РДА виділяла неодноразово офіційно гроші, через сесію проводили їх. Вони забезпечені повністю", — сказав KHARKIV Today голова РДА Олександр Кайдаш.

За словами керівника, є офіційний запит від управління освіти — скільки потрібно масок, деззасобів і градусників до першого вересня. Цього має вистачити на два місяці. Сесія буде збиратися в кінці серпня, гроші обіцяють виділити.

"Регулярно залучаються і благодійники, люди дуже лояльно, нормально реагують, і з приводу медичних закладів, дошкільних і шкільних. Є повний список від освіти офіційний, там приблизно на півмільйона гривень на перше вересня буде виділено, якщо точно — 476 тисяч гривень, на те, щоб забезпечити найближчим часом деззасобами, милом, рушниками та термометрами, масками, повністю всім необхідним за рекомендаціями МОЗ та МОН", — сказав Кайдаш.

Збір грошей в дитсадку він назвав саботажем.