Чиновники Харківської облдержадміністрації фігурують у 19 кримінальних провадженнях

Олексій Кучер розповів, що пускає слідчих з обшуками, на відміну від попередників.

Олексій Кучер заявив, що він — перший за шість років керівник області, який пускає правоохоронців в ХОДА.

Про це він розповів в ефірі програми "Віддзеркалення" на телеканалі АТН. За словами керівника облдержадміністрації, він регулярно проводить наради з силовиками і не заважає їм вести розслідування в стінах ХОДА.

"Раніше ні з обшуками, ні з постановами про вилучення певних документів правоохоронці не приходили, а зараз я даю їм можливість це робити", — заявив Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуже дивні вибори. Навіщо Зе заграє зі Світличною?

За словами губернатора, за час, поки він обіймає цю посаду, було відкрито 19 кримінальних проваджень, у яких так чи інакше фігурують чиновники обласної адміністрації.

Нагадаємо ексвіцегубернатору Євгену Шахненку повідомили про підозру в недбалості наприкінці 2019 року. У Департаменті капітального будівництва пройшли обшуки.

Під час поїздки на "Турбоатом" голова Харківської ОДА Олексій Кучер нагадав, що за останні п'ять років в облдержадміністрації не було проведено жодного фінансового аудиту. За його інформацією, кримінальне провадження є, але ніяких вказівок на цей рахунок він не давав.

"Що значить вказівку? Я ж не правоохоронний орган. За моєю інформацією, є кримінальне провадження, в рамках даного кримінального провадження проводяться відповідні процесуальні слідчі дії. Якщо є якісь порушення, то, будь ласка, звертайтеся. Я підкреслюю, що за п'ять років жодного аудиту, зокрема, через кримінальні провадження, не проводилися в Харківській обласній державній адміністрації. Я усім повідомляв і зараз відверто і відкрито повідомляю, що якщо є порушення, які допущені нашими співробітниками ХОДА, то такі співробітники мають відповідати ", — говорив Кучер раніше.