Чиновник Харківської облдержадміністрації може вийти з СІЗО під заставу в 600 000 гривень

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід для директора департаменту капітального будівництва ХОДА.

6 серпня директору департаменту капітального будівництва ХОДА оголосили підозру в шахрайстві та отриманні неправомірної вигоди і обрали запобіжний захід.

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та виніс рішення про взяття чиновника під варту з можливістю внесення застави. Сума, яку Андрій Винниченко повинен внести, щоб вийти на час слідства з СІЗО, дорівнює практично половині суми хабара — 630 600 гривень.

"Слідство встановило, що чиновник, який в минулому обіймав посаду в управлінні Паливно-енергетичного комплексу Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТОВ, яке вимагало приєднати свої електроустановки до мереж, дати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ "Харківобленерго". "Вартість" послуг з підключення чиновник оцінив у розрахунку 2200 гривень за кожні з 600 кВт потужностей ", — повідомили в Антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, Винниченко затримали в своєму кабінеті в Держпромі 5 серпня. У НАБУ повідомляли, що чиновник отримав хабар в розмірі 1,32 мільйона гривень за сприяння підприємцю в підключенні до мереж "Харківобленерго". До того, як навесні 2020 року стати чиновником, Винниченко більше десяти років пропрацював в АТ "Харківобленерго". Директором департаменту в ХОДА був призначений за 10 днів до затримання.

Чиновника підозрюють у замаху на шахрайство і пропозиції неправомірної вигоди службовій особі. Якщо його провину буде доведено, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.