Чиновник Харківської міськради прийняв неякісні труби для моста і "обікрав" державу на 6 мільйонів гривень

Фірма постачала труби для моста на проспекті Льва Ландау, які раніше використовувалися, а чиновник закрив на це очі.

Службова недбалість чиновника обійшлася державі в 6,5 мільйона гривень.

Одного з керівників управління по будівництву, ремонту та реконструкції департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради підозрюють у службовій недбалості під час ремонту моста по проспекту Льва Ландау. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

Слідчі встановили, що під час технічного нагляду по ремонту моста чиновник засумнівався в належній якості встановлених опор, незважаючи на це він не зупинив роботи і не звернувся до експертів. Більш того, керівник підписав акти прийому виконаних будівельних робіт з відомостями про оцинковані опори, які насправді були підробкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еще одного чиновника Кернеса отправили под домашний арест за схемы на асфальте

"Дії чиновника призвели до завищення вартості виконаних робіт і завдали державним інтересам в особі департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради матеріальних збитків у розмірі майже 6,5 мільйона гривень", — зазначили обвинувачі.

Чиновнику оголосили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від двох до п'яти років ув'язнення і можливий штраф від 4 250 до 12 750 гривень.

 Як писав KHARKIV Today, двом співробітникам приватної фірми оголосили про підозру за кількома статтями за те, що вони поставляли неякісні труби для опор моста на Льва Ландау. На ремонті вони вкрали понад 1,5 мільйона гривень.

Окрім того, заступника директора одного з департаментів Харківської міськради підозрюють в розтраті коштів під час ремонту цього моста

Заступника директора одного з департаментів Харківської міськради підозрюють в розтраті. За інформацією слідства, під час проведення ремонтних робіт на одному із найдовших мостів у Харкові (мова йде про міст на проспекті Льва Ландау) чиновник вступив у змову з якимось ТОВ. Старе асфальтове покриття, яке робітники зняли з моста, він продавав фірмі за заниженою ціною.