Червоно-чорний прапор вивішуватимуть 1 січня і на свята в прикордонному місті Харківської області

Місто знаходиться в 30 кілометрах від кордону з Російською Федерацією.

У Богодухівській міській територіальній громаді 17 разів на рік нарівні з державним прапором будуть піднімати червоно-чорний прапор ОУН.

12 лютого на сесії Богодухівської міськради депутати прийняли відповідне рішення. Напередодні із заявою про це звернулося "Об'єднання Добровольців".

"Коли повернувся з фронту — часто розчаровувався, задавався питанням, що змінилося поки ми воювали. І ось сесія прийняла це рішення. Я зрозумів — таки сталося багато змін, за 30 кілометрів від російського кордону буде майоріти червоно-чорний прапор. Так саме за це я воював", — розповів керівник "Об'єднання Добровольців" Харківської області Артур Трепелець.

За рішенням Богодухівської міськради, червоно-чорний прапор ОУН будуть піднімати біля адміністративної будівлі міськради в дні, пов'язані з видатними подіями національно-визвольної боротьби України та увічнення пам'яті загиблих. Таких дат 17. Це державні свята і, зокрема, 1 січня — день народження Степана Бандери та 30 червня — проголошення Акту відновлення Незалежності України.