Через коронавірус 25 мільйонів людей можуть втратити роботу, — ООН

Криза економіки і ринку робочої сили може привести до масових скорочень.

Під час фінансової кризи 2008-2009 років своїх місць позбулися 22 мільйони співробітників.

Пандемія коронавірусу істотно збільшить безробіття в світі, позбавивши роботи 24,7 мільйона чоловік. Такий песимістичний прогноз дала Міжднародна організація праці при ООН.

Криза економіки і ринку робочої сили, спричинена пандемією, може привести до масових скорочень. Експерти відзначають, що під час фінансової кризи 2008-2009 років своїх місць позбулися 22 мільйони співробітників.

Згідно з оптимістичним прогнозом, роботу втратять приблизно 5,3 мільйона чоловік. При цьому працівники через погіршення умов праці можуть втратити тільки до кінця 2020 року від $ 860 млрд до $ 3,4 трлн неотриманих виплат.

У той же час в організації зазначили, що скоординована міжнародна відповідь на цей виклик може зменшити число людей, яким загрожує безробіття через наслідки пандемії.

"Це більше не є просто глобальною кризою в сфері охорони здоров'я, це ще й серйозна криза на ринку праці і економічна криза, яка має величезний вплив на людей", — заявив гендиректор МОП Гай Райдер.

За його словами, в 2008 році світ виступив "єдиним фронтом", щоб впоратися з наслідками глобальної фінансової кризи і найгіршого вдалося запобігти. На нинішню кризу людству потрібно реагувати аналогічним чином, упевнений Райдер.