Через карантин суд у справі Кернеса перенесли вчетверте

Знову завадив приїхати учасникам засідання з Харкова до Полтави карантин.

Знову завадив приїхати учасникам засідання з Харкова до Полтави карантин.

Охоронців Харківського міського голови та його самого звинувачують у викраденні і побитті учасників євромайдану. Суд проходить у Полтаві.

Київський районний суд Полтави переніс підготовче засідання з 22 травня на 12 червня. У зв'язку з карантином клопотання про перенесення справи подали учасники процесу. Про це повідомили на сайті суду.

Відзначимо, судові засідання через коронавірус не відбулися  29 квітня, 8 квітня і 20 березня

Як писав KHARKIV Today, 28 лютого, в Київському районному суді Полтави мало пройти перше підготовче засідання у справі Кернеса і його двох охоронців. Геннадій Кернес і його захисники в повному складі не з'явилися. Тому засідання перенесли на 20 березня. До цього — 31 січня Апеляційний суд Полтави прийняв рішення повернути справу за звинуваченням Кернеса до суду першої інстанції — Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийнято через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката.

Нагадаємо, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку євромайдану в Харкові. У той же день депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів євромайдану — Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів євромайдану не підтвердилася.