"Це провокація": безробітного з Одеси, якого підозрюють у продажу посади голови ХОДА, відправили до СІЗО

Адвокат жителя Одеси каже, що затримання і підозра в торгівлі посадами — "чиста провокація", свідків у слідства немає.

Підозрюваний Ігор Дроздов відмовився давати свідчення в суді, багатослівним був його адвокат.

Сьогодні в Дзержинському районному суді обрали запобіжний захід для двох підозрюваних "гастролерів", які нібито продавали посаду голови Харківської облдержадміністрації. Продавців затримали у вівторок в ресторані "Ла-Страда" в центрі Харкова. Вони як раз отримали "завдаток" в 150 000 доларів із загальної суми в 1 мільйон доларів.

Прокурор в залі суду попросив для підозрюваного утримання під вартою або заставу в 5 мільйонів гривень. За даними обвинувача, Дроздов офіційно не працевлаштований, доходів немає, працював в автомайстерні.

За словами Дроздова, він приватний підприємець в Одесі, фактично жив в Одесі, раніше не судимий. Він відразу відмовився від дачі показань, посилаючись на 63 статтю Конституції України, і не відповів на питання, чи вважає себе винним. Його адвокат не погодився з клопотанням. "Повідомлення про підозру містить три епізоди. Потерпіла Бондаренко зазначає, що її грошима 11 жовтня заволоділи дві якісь людини (не Дроздов). Ці свідчення підтверджують всі свідки. Як зробили такий висновок? Навіть якщо передбачити, що деякі люди заволоділи грошима, які як вона відзначає, позичила. Чому Бондаренко постраждала? Виходячи з того, що гроші позичила. Гроші їй не належать, потерпілою повиннна бути та людина, чиї це гроші. Епізод про посади голови ДФС і губернатора. Я переконував, що з самого початку — це провокація. Всі обставини в повідомленні про підозру побудовані на даних 3 свідків. Всі вони співпрацюють з органами на конфіденційній основі, їх дані невідомі ... Це цілковита провокація за допомогою правоохоронних органів. Підозра необґрунтована", — сказав захисник Євген Малойван.

За словами адвоката, його підзахисному потрібно призначити нічний домашній арешт, щоб він міг забезпечувати свою сім'ю.

Суддя Ігор Семиряд прийняв рішення призначити Дроздову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на максимальний термін — 60 днів з правом внесення застави в розмірі 4 мільйонів гривень.

Адвокат пообіцяв оскаржити рішення і сказав, що у сім'ї Дроздова немає грошей на внесення застави. За його словами, розмір застави перевищив максимум, дозволений законом, від 80 до 300 прожиткових мінімумів.