Борт з тілом Кернеса прибуде до Харкова в понеділок, в середу — похорон

Поховають Харківського міського голову в середу на другому міському кладовищі.

За словами Ігоря Терехова, всі необхідні документи для перевезення тіла Геннадія Кернеса з Німеччини оформлені через посольство України в Німеччині.

21 грудня в міжнародний аеропорт "Харків" прибуде борт з Німеччини з тілом Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Поховають його у середу, 23 грудня. Про це повідомив KHARKIV Today секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

"Понеділок. Середа — похорон", — сказав Терехов.

Відзначимо, як пише "Укрінформ", борт прилетить увечері. Уже є висновок про смерть з клініки "Шаріте", проте Терехов не знає, що в ньому написано. Оплачувати перевезення тіла Кернеса до Харкова буде сім'я. Поховають мера на другому міському кладовищі.

"Похорон Кернеса пройде в середу на другому міському кладовищі, де поховані видатні харків'яни, зокрема, політики і керівники міста і області", — пояснив Терехов.

Він додав: над питанням увічнення пам'яті мера працюють фахівці, зараз аналізують пропозиції про створення пам'ятника і присвоєння імені Кернеса вулицям Харкова.

Як писав KHARKIV Today, 17 грудня вночі після ускладнень від коронавірусу помер Харківський міський голова Геннадій Кернес. Про це повідомив його друг Павло Фукс, а також Родіон і Оксана Гайсинські. Причиною стали серйозні ускладнення від коронавірусу, які порушили роботу життєво важливих органів і систем організму.