Борт із Уханя приземлився в Харкові, пасажирам і екіпажу вимірюють температуру

Літак будуть дезінфекувати кілька годин.

72 пасажири і 19 членів екіпажу відправлять на карантин в селище Нові Санжари Полтавської області.

Опівдні в харківському аеропорту нарешті приземлився борт з Уханя, на якому були евакуйовані 45 громадян України і 27 іноземців. До Боїнгу подали трап, проте пасажири поки не виходять: всіх перевіряють лікарі, в тому числі 19 членів екіпажу і лікарів супроводу.

"Після повної перевірки повідомимо додатково про стан людей. Евакуйованих будуть перевозити в Нові Санжари, вони перебуватимуть на 14-денному карантині  в закритому закладі Нацгвардії. Там закінчується підготовка, всі служби були мобілізовані. Температуру перевіряють у кожної людини. Люди пригнічені, вони отримують інформацію, як їх приймають, а приймають їх не дуже добре, тим більше що вони вже подвійну перевірку пройшли. Ми не повинні допускати такого ставлення ",  — сказав в аеропорту голова ХОДА Олексій Кучер.

За його словами, на борту перебувають 72 пасажири і 19 членів екіпажу. Потім  вони пересядуть у п'ять автобусів і у супроводі поліції поїдуть у Нові Санжари. І борт, і багаж пройдуть дезінфекцію в аеропорту  — це займе до трьох годин.