Більше 2000 лікарів з Харківської області перехворіли коронавірусом, виплати отримали 800 чоловік

Зараз чиновники намагаються зрозуміти, чому така велика різниця між заявами і даними лабцентру.

У Харківській облдержадміністрації з'ясовують, чому і на якому етапі відбулася розбіжність в цифрах.

Більше 2000 заяв від лікарів, медсестер і санітарок, які перехворіли коронавірусом, отримали в ХОДА. Хоча Харківський лабораторний центр надав іншу цифру хворих — меншу майже втричі.

"Ми користуємося не даними, які нам надає лабораторний центр для здійснення виплат, а користуємося безпосередньо відомостями, які надходять з медичних закладів. За даними лабцентру, в Харківській області зареєстровано понад 800 випадків захворюваності медичних працівників. Якщо ми говоримо про дані, які ми отримуємо в департаменті охорони здоров'я, посилаючись на заяви, які надійшли на виплати, то таких медичних працівників звернулося за наданням одноразової допомоги у зв'язку із захворюванням вже більше 2000 осіб", — повідомив заступник голови ХОДА Тарас Пастух.

Станом на кінець грудня 800 медиків отримали виплати на картки, ще 300 заяв розглянуті і незабаром будуть передані до фінансового відділу. По інших проводиться верифікація.

"Ми зараз направили ці дані до лабораторного центру, щоб вони для себе провели звірку — це неякісне подання керівниками медичних закладів наших районів інформації щодо захворюваності своїх працівників, або має місце некоректність в поданих цих документах для отримання допомоги", — сказав Пастух.

Наступного тижня, під час чергової сесії Харківської обласної ради, на одноразові компенсації медичним працівникам хочуть закласти 11 мільйонів гривень — цих грошей вистачить на виплати до кінця року всім, хто звернувся і був верифікований. У ХОДА сподіваються, що в наступному році кількість хворих лікарів буде меншою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські лікарі відмовляються направляти на безкоштовний тест на коронавірус. Пацієнти скаржаться на "сімейників​​​​​​​"

Нагадаємо, в жовтні в Харківській області було більше, ніж 600 медичних працівників, які захворіли коронавірусом. З них на той момент 400 вже отримали виплати (по 10 тисяч гривень).