Без одного п'ятдесят. У Харківській облраді створили групу Кернеса

Без одного п'ятдесят. У Харківській облраді створили групу Кернеса.

Нове "крило" Кернеса в Харківській обласній раді зібрало 49 депутатів, один з яких ховається за кордоном.

27 лютого, як і очікувалося, в Харківській облраді відбулося зміцнення позицій Геннадія Кернеса. До групи "Слобожанщина" увійшли 49 депутатів. Список членов новой группы KHARKIV Today

публікував раніше, за винятком одного прізвища. Це Альберт Кононенко, який більше двох років не з'являвся в сесійній залі, оскільки з вересня 2018 року перебуває під слідством за підозрою в привласненні майна і відмиванні доходів. Шість днів тому Кононенко подав щорічну декларацію.

Олег Каратуманов озвучив з трибуни прізвища депутатів групи.

"У грудні минулого року в облраді була сформована депутатська група "Довіряй ділам". Депутати поставили за мету — об'єднатися для розвитку Слобожанщини. Необхідна взаємодія з усіма гілками влади. Чіткі пріоритети: відстоювати інтереси регіону, створення сприятливих умов, недопущення економічної стагнації, впровадження реформ, спрямованих на поліпшення життя жителів. Група орієнтується на інтереси громад. Прийнято рішення про зміну назви депутатської групи, яка зараз діє під назвою "Слобожанщина". Готова до конструктивної праці. До складу увійшли 49 депутатів ", — сказав Каратуманов.

У сесійній залі зареєструвалися 94 депутати з 120.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Симпатик Кернеса и любительница Первомая: кто может стать правой рукой главы облсовета

Нагадаємо, Альберт Кононенко був співзасновником обслуговуючого кооперативу, який безкоштовно отримав від Харківської мерії землю для будівництва житла. Пізніше землю розділили на ділянки по 0,2 га і розпродали під приватну забудову. Збитки від цієї схеми оцінили в 400 млн. грн.

Ще у вересні 2018 року слідчі прокуратури оголосили Кононенку підозру за ст. 191 (привласнення або розтрата майна) і 209 (відмивання доходів) КК України, після чого він виїхав на територію Росії. Як уточнили в прокуратурі, чоловік перетнув кордон у одному з пунктів пропуску, поки йому не обрали запобіжний захід. З того часу він знаходиться в розшуку, а на засідання обласної ради не приходив.

Проте про доходи за 2019 рік він відзвітував, подавши свіжу декларацію. Так, в минулому році біглий депутат заробив 16,2 мільйона гривень завдяки відчуженню нерухомості. Також подружжя Кононенків позичила третім особам більше 3,38 мільйона доларів і 289 тисяч гривень.