Багатоповерхівка замість старовинного особняка: що відбувається на Бажанова, 11

По вулиці Маршала Бажанова, 11 розібрали старовинний двоповерховий особняк, де раніше знаходився тубдиспансер. На його місці починається забудова.

Будівельні роботи по вулиці Маршала Бажанова, 11 ведуться з початку 2020 року. Тоді будинок, побудований в кінці XIX століття, а за радянських часів туберкульозний диспансер, почали розбирати. Зараз від двоповерхового особняка нічого не залишилося.

З 2010 року в тубдиспансері по вулиці Маршала Бажанова, 11 перестали приймати пацієнтів. Будівлю продезінфікували і передали у власність Фонду держмайна. У жовтні 2018 року депутати Харківської міськради дали дозвіл на відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення фірмі "Енергопромзв'язок". Згідно з рішенням, на ділянці площею 0,8244 гектара побудують багатоквартирний житловий будинок з підземним паркінгом.

Раніше перед будівлею по вулиці Маршала Бажанова був невеликий парк і навіть фонтан, але його знищили, а дерева спиляли. Тепер нічого не залишилося і від самого двоповерхового особняка.

Нагадаємо, в січні цього року KHARKIV Today був на місці, де демонтували будівлю, тоді його навіть не обнесли парканом.