Айна Тимчук звільнила заступника, який відповідав за боротьбу з коронавірусом

Тарас Пастух пробув на посаді заступника голови Харківської ОДА майже рік.

Тарас Пастух сам написав заяву про звільнення 1 грудня. Причина — призначення нового голови облдержадміністрації.

26 січня голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук підписала розпорядження про звільнення свого заступника Тараса Пастуха. Про це пише "Суспільне" з посиланням на Пастуха.

"Коли призначається новий губернатор, заступники пишуть такі заяви", — пояснив Пастух.

За його словами, роботу він продовжував, поки формувалася нова команда. Після звільнення Тарас Пастух планує повернутися додому, до Тернополя.

Як писав KHARKIV Today, Олексій Кучер призначив ветерана АТО Тараса Пастуха на посаду заступника голови Харківської ОДА 19 лютого 2020 року. Він займався питаннями медицини під час епідемії коронавірусу.

Нагадаємо, 41-річний Тарас Пастух родом з Тернополя. Кар'єру почав як помічник народного депутата Михайла Ратушного, потім займався підприємництвом. З 2008 по 2010 роки очолював Бучацьку РДА (Тернопільська область), звільнився після того, як до влади прийшов Янукович. Потім пішов в бізнес, а в липні 2014 року пiшов добровольцем на фронт в складі 128 гірсько-піхотної бригади ЗСУ. Восени 2014 року Пастух став нардепом — пройшов до парламенту по мажоритарці в Тернополі.