Армія отримала ще чотири харківських БТРи

ХКБМ імені Морозова вже виконало замовлення на 80%.

Всього ХКБМ передало армії 37 БТРів з 45. Таким чином, ще необхідно поставити 8 машин.

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова передало українській армії ще чотири бронетранспортери БТР-4Е. Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

На сьогодні військовим передали 37 з 45 бронемашин, передбачених державним оборонним замовленням 2019 року. Тож, вже виконано 80% контракту.

"Всі бронемашини укомплектовані кулеметами виробництва київського заводу "Маяк", що фактично відновило повний виробничий процес на цьому підприємстві. Контракт, який дістався команді "Укроборонпрому" в безнадійному стані, тепер виконується, колективи двох підприємств справно працюють, а наші військові вчасно отримують бронетранспортери для виконання бойових завдань",— йдеться в повідомленні "Укроборонпрому".

Раніше KHARKIV Today писав, що в травні і квітні ХКБМ поставило Міноборони ще 10 БТРів. По п'ять в кінці кожного місяця.

Нагадаємо, контракт був підписаний в 2016 році під держгарантії, проте  за три роки армія не отримала жодної одиниці техніки. У грудні минулого року роботи відновилися.

Також KHARKIV Today писав про те, що в січні 2020 року  розгорівся скандал, пов'язаний з корпусом для БТР-4Е, які виробляє Лозівський ковальсько-механічний завод. Військовий експерт Сергій Згурець оприлюднив фотографії з тріщинами на швах корпуса БТР-4Е до військового приймання. Для тестування броні вибрали бронебійні кулі Б-32 калібру 7,62 мм. Стрілянина велася з відстані 110 метрів з кулемета ПКТ. За словами заступника директора ХКБМ з якісті Сергія Ханя, саме такий стандарт випробувань для даного БТР, затверджений спільною комісією Міноборони і КБ Морозова. В результаті випробування пройшли успішно.