Адміністратор пансіонату для літніх людей в Харкові ледь не згорів під час пожежі — рятував людей

За словами адвоката юнака, його підзахисний виніс з палаючого будинку п'ятеро чоловік.

Захисник каже, що юнак не працював адміністратором в будинку для літніх людей, а був медбратом.

Адміністратор харківського пансіонату "Золотий час", де загинули в пожежі 15 чоловік, рятував постояльців пансіонату і сам ледь не згорів. Про це з посиланням на його адвоката Сергія Веприцького повідомляє  МГ "Объектив".

Захисник також стверджує, що його клієнт Ігор Мирончук не працював адміністратором в пансіонаті і не відповідав за протипожежну безпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  "У Харкові працює більше 30 приватних пансіонатів для літніх людей , їх потрібно легалізувати", — експерт

"Цей юнак — колишній наркоман, який проходив реабілітацію в цьому реабілітаційному центрі і вивчився на медбрата. І там працював не адміністратором. Його прокуратура охрестила керуючим, він таким не є, він один з обслуговуючого персоналу", — розповів адвокат.

Сергій Веприцький пояснив, що після лікування від залежності хлопець залишився в реабілітаційному центрі, проводив бесіди з наркоманами і допомагав пенсіонерам в пансіонаті для літніх людей.

"Він медбрат. У нього є документи, що він медбрат. Він виніс п'ятьох чоловік, сам ледь не згорів, у нього куртка згоріла", — сказав адвокат.

Нагадаємо, сьогодні в Київському районному суді обирають запобіжний захід для чотирьох підозрюваних у справі про пожежу в пансіонаті для літніх людей. Прокуратура вимагає взяти їх під варту. Власнику згорілої будівлі, орендарю і його дружині, а також адміністратору пансіонату  інкримінують порушення вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився список загиблих під час пожежі в харківському пансіонаті для літніх людей

Раніше KHARKIV Today писав, що  21 січня в приватному пансіонаті "Золотий час" сталася пожежа. Вогонь загасили через годину. У будівлі виявили 15 загиблих, п'ятеро осіб постраждали. На вікнах будинку були решітки, люди задихнулись чадним газом.