Абромавічуса звільнили зокрема і через борги на Харківському авіапідприємстві

Олексій Кучер розповів про одну з причин звільнення Айвараса Абромавічуса.

Співробітникам ХДАВП заборгували понад 200 мільйонів гривень.

Президент України Володимир Зеленський звільнив генерального директора державного концерну "Укроборонпрому" з кількох причин, одна — невиплата заробітної плати співробітникам. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

"Однією з причин звільнення попереднього керівника концерну було невиконання зобов'язань по виплаті заробітної плати співробітникам державних підприємств. Зокрема, співробітникам Харківського авіаційного заводу, яким обіцяли погасити понад двісті мільйонів гривень заборгованості з зарплати", — написав Кучер у своєму Telegram.

Голова Харківської ОДА висловив надію на вирішення проблеми з виплатою зарплат на ХАЗі і повідомив, що вже знаходиться в Києві, "щоб домовитися на найвищому рівні".

Відзначимо, 6 жовтня Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Айвараса Абромавічуса з посади гендиректора "Укроборонпрому", іншим указом — призначив Ігоря Фоменка на посаду виконуючого обов'язки директора цього підприємства.

Як писав KHARKIV Today, 13 серпня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту до Харкова розповів, як збираються рятувати Харківський авіазавод. Мета-мінімум — зробити так, щоб завод міг отримати гроші, які витратить на будівництво нових літаків. Крім того, на закритій нараді обговорили питання сприяння експорту та інші законодавчі зміни в сфері авіапрому. Було піднято і питання мільйонних боргів з зарплат. Однак, за словами Шмигаля, погасити їх з бюджету не можна.