81% жителів Харківської області будуть святкувати 8 березня

Більшість опитаних вважають свято приводом зробити приємне близьким жінкам.

Соціологіческая група "Рейтинг" провела дослідження про ставлення українців до Міжнародного жіночого дня.

З'ясувалося, що 77% опитаних мають намір святкувати 8 березня цього року. На Сході, куди входять Харківська область і Донбас, за винятком окупованій території, любителів свята виявилося ще більше — цілих 81%.

"19% відзначили, що святкувати не будуть. Щодо більше таких респондентів на Заході країни, серед молодої і найстаршій вікових груп. Цікаво, що серед чоловіків дещо більше респондентів, які мають намір святкувати 8 березня, ніж серед жінок", — відзначають дослідники.

У Харкові і на Донбасі не будуть святкувати Міжнародний жіночий день лише 15%. З усіх респондентів, яких соціологи опитали в східному регіоні, 71% сказали, що цей день для них — привід зробити приємне близьким жінкам, 8% вважають його звичайним днем, і тільки 11% назвали 8 березня Днем боротьби жінок за свої права, на Сході цей показник вище, ніж в інших регіонах. Для 7% свято залишається пережитком радянського минулого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 82% українців підтримують бажання жінок йти в політику

Більшість опитаних (87%) не підтримують ідею скасування свята 8 березня. У 2012 році таких було 91%. Підтримують ідею лише 9%, причому більшість з них — жителі західних областей.

Нагадаємо, сьогодні о 14.00 в Харкові пройде Марш жіночої солідарності. Жінки пройдуть вулицею Сумською від площі Свободи до площі Конституції. Очікується близько 1000 учасників.