Звірі, вистави та концерти. Як провести час із дітьми на канікулах у Харкові

Більшість заходів проходитимуть в укриттях.

До 14 січня школярі будуть на канікулах. Аби вони не нудьгували вдома, можна повести їх на концерти, до театру чи в зоопарк. KHARKIV Today підготував розклад найцікавіших подій.

29 грудня був останній навчальний день у більшості харківських шкіл перед різдвяними канікулами. До повномасштабної війни в цей час діти ходили на вистави та екскурсії. Воєнний стан вніс корективи — більшість музеїв не приймають відвідувачів, а театри майже не працюють. Втім, навіть у таких умовах є чим розважити дітей, зважаючи на безпеку.

Концерти і майстер-класи

Раніше основні новорічні та різдвяні концерти в Харкові проходили біля ялинки на площі Свободи та в центральному парку. Зараз збиратися на вулиці великим натовпом небезпечно, тож всі дитячі розваги перемістилися під землю. На честь Різдва та Нового року для дітей проводять вистави та концерти в метрополітені. Вони безкоштовні.

Святкові шоу проходять щодня на трьох станціях метро: "Університет", "Історичний музей" та "Південний вокзал". Розклад:

  • "Південний вокзал" — з 16:00 до 16:40;
  • "Університет" — з 17:30 до 18:10;
  • "Історичний музей" — з 18:30 до 19:10.

Концерти триватимуть до 6 січня включно.

Крім того, на станції "Історичний музей" працює резиденція Святого Миколая, тож можна зводити дітей до нього, хоч для подарунків від Миколая вже трохи запізно. Час роботи резиденції: з 14:00 до 18:00 до 6 січня включно.

Новорічні шоу ідуть і в торгівельних центрах. 30 грудня в "Нікольському" буде вистава і майстер-клас. Розклад:

  • 16:00 — "Різдвяні хроніки" з улюбленими помічниками Санти — ельфами та їх друзями;
  • 17:00 — майстер-клас із виготовлення новорічних іграшок.

Про наступні події торгівельний центр повідомить у своїх соціальних мережах.

У "Дафі" працюватиме резиденція Святого Миколая:

  • 30 грудня з 11:00 до 14:00.

Крім того, 5 січня 12:00 на роллердромі відбудеться вистава на роликових ковзанах "Санта у країні казок" у виконанні юних фігуристів. Вистава безкоштовна.

Резиденція Святого Миколая працює і у "Французькому бульварі" до 31 грудня. Крім того, в ТРЦ заплановані новорічні шоу та майстер-класи:

До 31 грудня щодня о 14:00 — дитяча анімація з улюбленими казковими персонажами

  • 30.12 — майстер-клас з розпису гіпсових фігур.

Усе — безкоштовно та без попереднього запису, початок — о 15:00.

Театри і кіно

Харківські театри, зокрема дитячі, переживають не найкращі часи — їм заборонено працювати у власних приміщеннях. Попри це, актори  підготували для маленьких глядачів кілька новорічних вистав.

Театр ляльок 29 грудня о 13:00 дасть виставу "Казка для маленького зайчика". З міркувань безпеки локацію не розголошують. Її повідомлять після реєстрації за посиланням. Квиток коштує 200 грн, його можна придбати перед виставою на місці.

3 січня об 11:00 театр запрошує на виставу "Снігова королева". Коштує видовище так само 200 гривень. Зареєструватись потрібно за посиланням

Театр ім. Шевченка покаже дітям виставу "Казки Оле-Лукойє", яка створена за мотивами казок Ганса Крістіана Андерсена та призначена для сімейного перегляду з дітьми від п’яти років. Квиток коштує 250 гривень, ще залишились вільні місця 30 грудня, 5 та 7 січня.

Розклад:

  • 30 грудня, 14:00 — ЄрміловЦентр;
  • 5 січня 14:00  — Art-Area ДК;
  • 7 січня 14:00  — ЦКТ.

Придбати квитки можна за посиланням

Театр "Тимур" покаже дітям виставу "Мавка" за мотивами популярного мультфільму. Вона йде в арт-сховищі Культура на майдані Героїв Небесної Сотні, 19а. Вистави йтимуть 30 грудня, 2, 6 і 7 січня об 11:00 та 14:00. Квитки коштують від 190 грн, на грудень, а також на 2 січня їх вже майже не лишилося, але ще є можливість  встигнути на виставу 6 і 7 січня, придбати квиток можна за посиланням.

Кілька вистав пройдуть у просторі Fabrika.space на Благовіщенській. Квитки на новорічне шоу "Чарівні пригоди Святого Миколая" майже всі розкупили, лишилися місця на 15:00 30 січня. Там же 3 січня о 16:00 пройде вистава "Грінч проти супергероїв", а 12 січня, під кінець канікул, також о 16:00 — "Гаррі Поттер та Загублений ліс". Квитки на вистави коштують від 150 грн, придбати їх можна на сайті Internet-bilet.

Маленькі кіномани можуть на канікулах сходити на художні та анімаційні фільми до кінотеатрів.

У "Планеті кіно" у "Французькому бульварі" та двох кінотеатрах "Мультиплекс" у "Дафі" та "Нікольському" найближчий тиждень показуватимуть фільм "Вонка" про юні роки чарівника з шоколадної фабрики, мультфільми "Друзі-Нерозлийвода" про маріонетку, що втік з вуличного театру, та "Переліт" про веселесімейство качок, а також сімейну пригодницьку комедію "Бажання" та головний український різдвяний фільм "Мій карпатський дідусь" із Богданом Бенюком в головній ролі. Останні два фільми йтимуть лише у "Планеті кіно". Квитки на сеанси можна купити на сайтах цих кінотеатрів.

Зоопарки та дельфінарій

У святкові дні Харківський зоопарк працюватиме за своїм звичайним графіком, з вівторка по неділю з 09:00 до 16:00, причому зайти всередину можна лише до третьої години дня. 1 січня припадає на понеділок, це санітарний день, тож зоопарк буде зачинений. Він досі безкоштовний для дорослих та дітей.

Фельдман Екопарк також відчинений на канікулах. Він працюватиме з вівторка по неділю з 10.00 до 17.00. По суботах та неділях від станції "Держпром" до екопарку ходять автобуси о 09:30, 11:15 та 13:15. 

Дельфінарій "NEMO" у новорічні дні дає виставу "Єдина Планета". Щодня морські тварини дають чотири або п'ять вистав, вони працюватимуть навіть 31 грудня та 1 січня. Коштують квитки 300-400 грн, придбати їх можна на сайті дельфінарію. У тому ж приміщенні працює океанаріум. Відвідати його можна кожного дня, у тому числі 31 грудня та 1 січня, квиток коштує 200 гривень.