У Харкові обіцяють відкрити зал з найкращою акустикою

У реконструйованому ККЗ "Україна" замінили покрівлю та виконали всі внутрішні роботи.

Кіноконцертний зал "Україна" на реконструкції з 2019 року.

Ремонт у ККЗ "Україна" підходить до завершення. Там замінили покрівлю та виконали всі внутрішні роботи. Про це 8 червня повідомив директор департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Олексій Чубаров.

За словами чиновника, ККЗ "Україна" стане одним з найсучасніших і найкращих залів в Україні на 1700 посадочних місць, зокрема — для людей з інвалідністю. До того ж, це буде зал з кращою у місті акустикою.

"У ході реконструкції було виконано шість акустичних розрахунків. Вся шумоізоляція, шумопоглинаючі панелі і акустика самого залу — кращі у місті і одні з кращих в Україні", — пояснив директор департаменту.

Чубаров уточнив, оскільки ККЗ "Україна" с це пам'ятка архітектури, там зберегли практично всі старі проєктні рішення, за винятком, наприклад, місць для людей з інвалідністю. Невеликі зміни, які, в основному, стосувалися використання нових матеріалів, узгоджували з автором проєкту.

"Ми зберегли неонове підсвічування на фасаді будівлі у тому стилі, як це було 60 років тому. Збережений шрифт назви, була відреставрована мозаїка на фасадному вході. Сподіваємося, що у новому концертному сезоні харків'яни зможуть прийти у ККЗ, насолодитися звуком і залом після реконструкції", — розповів директор департаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які місця Харкова найвпізнаваніші серед жителів України

Чубаров додав, відкрити ККЗ "Україна" планують цього літа. Зараз ведуть пусконалагоджувальні роботи з електрики, встановлюють крісла і упорядковують територію.

Нагадаємо, у липні 2019 року тендер на реставраційні роботи кіноконцертного залу "Україна" виграло КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство". Від самого початку вартість реконструкції становила 55 мільйонів 29 тисяч гривень. Зараз у тендерній документації зазначено, що вартість зросла до 57 мільйонів 870 тисяч гривень.