Рік Гамлета Зіньковського: харків'ян запрошують на виставку малюнків

Художник малював по графічному нарису щодня.

Художник Гамлет Зіньковський показує щоденні малюнки із щоденника раз на два роки.

У середу 19 січня у Харкові відкриється виставковий проєкт Гамлета Зіньковського. Художник назвав його "2/3". У назві причаїлися пропорції паперу, вибрані Гамлетом Зіньковським для 365 графічних нарисів 2021 року. Про це повідомили у "ЄрміловЦентрі".

Новий виток художнього циклу зберігає формат щоденника і тримає баланс між спостереженням буденності та художньою саморефлексією. Один день, одна ситуація, одна робота. Серії зазвичай поєднують графіку з лаконічними висловлюваннями. Автор не зраджує колись розпочатому ним діалогу двох мов — образу і слова.

Літературність, ліричність, іронічність — риси довгострокового проєкту, канва "одного проілюстрованого життя". За ним — невидима робота пам'яті та безперервний мотор самодисципліни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янам пропонують безкоштовно відвідати музей

Гамлет Зіньковський — український художник, ключова постать українського стріт-арту. Народився, живе і працює у Харкові.

Його виставка "2/3" відкриється о 19:00 19 січня в "ЄрміловЦентрі" (площа Свободи, 4, головний корпус університету ім. Каразіна). Виставка триватиме до 13 лютого за графіком: вівторок — неділя, з 12:00 до 20:00. Вхід вільний із дотриманням карантинних норм.

Нагадаємо, щоденникові проєкти Гамлет Зіньковський виконував у 2019, 2017, 2015 та 2013 роках. Останню з них він презентував на початку 2020 року.