Про харківську бригаду зняли документальний фільм

Сьому серію проєкту “Підрозділи перемоги” Ukraїner присвятив  92 окремій штурмовій бригаді ім. кошового отамана Івана Сірка. 

У стрічці військові розповідають про оборону Харкова, взяття перших полонених, стрімке просування під час харківського наступу у вересні 2022 року, коли артилеристи інколи не встигали за піхотинцями — відпрацювавши одну позицію, мали збиратися й переміщуватися на наступну. Згадують військові і про бої за Бахмут, зіткнення з бійцями "Вагнер" та один з переламних моментів війни — звільнення села Мала Рогань. 

"Складніше було в перші дні переламати противника. Перейти в контрнаступ, піти на Малу Рогань. Ось це найважчі моменти. Коли треба було перебороти, коли треба було піднятись, встати і піти вперед. Після того, як ми вперше пішли вперед, ми зрозуміли, що ми спроможні, що ворог не такий страшний і сильний, як його малюють", — згадує командир бригади Павло Федосенко. 

Знімальна група під час роботи над фільмом кілька разів потрапляла під обстріли. 

"Їхали до позицій FPV, наш пікап застряг в ямі від прильоту, і довелося йти кілька кілометрів пішки до самих позицій. Того дня нам допомогло те, що був сильний туман, і ворожі FPV не літали. Словом, наша команда дуже щаслива, що залишилась жива, але ще більше ми радіємо, що змогли бодай трохи показати реальної роботи 92 бригади".

Фільм вже доступний на ютуб-каналі Ukraїner.