Персонаж українського мультфільму заговорив голосом музиканта з Харкова

Фагот подарував свій голос лиходію Браконьєросу.

Українські мультфільми про подорожі озвучили музиканти Тарас Тополя, Світлана Тарабарова, Олег Фагот Михайлюта та актриса Ірма Вітовська.

Музиканти подарували свої голоси персонажам нових українських мультсеріалів про подорожі у часі — "Яся і її робот" та "Портал пригод" від "Суспільного мовлення". Про це розповіла керівниця редакції дитячого та підліткового мовлення цифрових платформ "Суспільного" Вікторія Мурована у інтерв'ю.

"Виготовлення дитячого контенту для "Суспільного" стало потужним імпульсом для української анімаційної індустрії: одночасно над проєктами "Маленький Бу", "ТоТо", "Портал пригод" та "Яся і її робот" працювало понад 100 фахівців дотичних професій. Це прецедент, яким справді слід пишатися", — зазначила Вікторія Мурована.

За її словами, історія "Яся і її робот" переносить глядачів у майбутнє. Серіал про потвори Ясі, яка живе у космічному мегаполісі. Щоб упоратися з гіперактивною дівчинкою, батьки замовляють інтелігентну няню-робота.

"Батьків Ясі озвучили Тарас Тополя і Світлана Тарабарова. Світлана Тарабарова стала автором і виконавицею головної пісні серіалу. На окрему увагу заслуговує папуга-брюзга, якого блискуче озвучив Євген Малуха, улюблений "голос Альфа". Папуга — представник старшого покоління, який постійно нарікає, що "у їхні часи в інтернетах не сиділи". Насправді анімація вчить дитину дбати про власні межі та підказує, як взаємодіяти з навколишнім середовищем, якщо вона загубилася або коли їй сумно", — розповіла представниця "Суспільного мовлення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Харкова відкрився кінотеатр

Для дітей старшого віку є "Портал пригод", де діти і тварини подорожують у часі. Через чарівний портал герої потрапляють у різні епохи і щоразу трохи впливають на перебіг історії: "Що важливо — через захоплюючу пригоду пояснюється суть важливих речей: дружба, взаємодопомога, екосвідомість, строкатість досвідів".

У цьому серіалі персонажів озвучили актриса Ірма Вітовська, яка подарувала свій голос чорнобильській куниці Раї, та Олег Фагот Михайлюта у ролі лиходія Браконьєроса.

Над створенням чотирьох анімацій працювали провідні українські студії-виробники, які стали переможцями мистецьких конкурсів на "Суспільному мовленні". Серед них і режисер "Викраденої принцеси" і "Мавки" Олег Маламуж та сценарист Ірина Маламуж.

Переглянути перші серії анімаційних серіалів можна за посиланням .

Нагадаємо, Олег Фагот Михайлюта — вокаліст гурту "Танок на майдані Конго" (ТНМК). Фагот озвучував Джонні Деппа в українському дубляжі фільмів "Пірати Карибського моря: Скриня мерця" та "Пірати Карибського моря: На краю Світу".