Нове досягнення групи KAZKA: 360 мільйонів переглядів

Такий результат — абсолютний рекорд для композиції українською мовою.

За рік було створено понад десять кавер-версій, деякі відрізнялися особливою оригінальністю.

Група KAZKA встановила свіжий рекорд: її кліп на композицію "Плакала" подолав планку в 360 мільйонів переглядів, що є небувалим досягненням для української пісні.

Історія успіху групи KAZKA

Група KAZKA з моменту появи на естраді стала своєрідним рекордсменом: в 2017 році відразу привернула увагу дебютною композицією і кліпом "Свята". За відомостями сервісу FDR MEDIA, до кінця року "Свята" в ТОП-10 пісень зайняла 9 рядок. Незважаючи на не надто вдалу участь у вокальному проєкті "Х-фактор", KAZKA була визнана "Відкриттям року" і "Кращим дебютом року".

Другий сингл "Дива", в перший же день стрімко піднявся на перший рядок топ-чарту iTunes. KAZKA стала сенсацією не тільки української естради, а й світової музичної спільноти.

Композиція "Плакала" — рекордсмен переглядів

Кліп на хіт "Плакала" був представлений 25 вересня 2018 року і вже через три тижні його подивилися шість мільйонів глядачів. Пісня стала володарем декількох рекордів:

  • посіла третє місце в розділі "поп" чарту Shazam;
  • на YouTube "Плакала" увійшла до сотні кращих кліпів;
  • першим з україномовних кліпів подолала позначку в 200 мільйонів переглядів.

І тепер, як повідомляє джерело, сайт Meta.ua, відеохіт побив своє власне досягнення, набравши 360 735 000 переглядів і це — абсолютний рекорд для композиції українською мовою.

Пісня стала популярною не тільки в нашій країні, а й за кордоном: протягом 2018 року "Плакала" лідирувала в хіт-парадах Білорусі, Молдови, Казахстану, Болгарії, Латвії, Росії, Вірменії і навіть Колумбії. За підсумками 2018 року, M1 Music Awards вважає цю композицію групи KAZKA "Хітом року" і "Проривом року".

Найнезвичніші кавер-версії "Плакала"

На головний хіт KAZKA в 2018 році було створено більше десяти кавер-версій, деякі, з яких відрізнялися особливою оригінальністю.

Піаніст Юрій Салуха записав красиву інструментальну версію хіта. Марі-Анн Віолін представила скрипкову варіацію, а українка Євгенія Самохіна в своєму кавер грає на цимбалах. Українська група B & B Project в своїй версії "Плакала" задіяла баян і бандуру. Крім того, з'явився рок-варіант і дві чоловічих версії українською та російською мовами.

Не залишилися осторонь співачки з Болгарії та Казахстану, які виконали пісню на мові оригіналу. Вийшли відразу два англомовних кавери — в чоловічому і жіночому виконанні. Однак на найоригінальнішу версію претендує композиція русинською мовою — діалекті, поширеному на Закарпатті, південно-східній частині Польщі та східної Словаччини.