Нацгвардієць Марків презентує в Харкові книгу і фільм про себе

Презентація пройде в Національній академії Нацгвардії.

Документальний фільм "Позивний італієць" і книга "Віталій Марків" приїдуть до Харкова разом з головним героєм.

У п'ятницю, 12 березня, презентація пройде в Національній академії Національної гвардії України. Фільм "Позивний італієць" створений, щоб правдиво показати особливості справи в італійському суді військовослужбовця Національної гвардії Віталія Марківа і важливість інформаційної протидії.

Книгу "Віталій Марків" харківське видавництво "Фоліо" видало на замовлення Державного підприємства "Центр захисту інформаційного простору України".

О 15:30 в п'ятницю на презентацію документального фільму і книги про Вiталiя Марківа можна прийти до академії на площі Захисників України, 3. Крім Віталія Марківа, там буде начальник Національної академії Нацгвардії генерал-лейтенант Сергій Соколовський, автор фільму, директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, директор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рейтингу "Книга року" харківський письменник став лауреатом в двох номінаціях

Нагадаємо, 3 листопада 2020 року Віталія Марківа звільнили з італійської в'язниці через майже три роки після ув'язнення. Він повернувся до України і відновився на службі в Національній гвардії. Міланський апеляційний суд повністю виправдав нацгвардійця. Його звинуватили у вбивстві за попередньою змовою італійського фотографа Андреа Роккеллі і його російського перекладача Андрія Миронова. Вони загинули в червні 2014 року під час обстрілів під Слов'янськом.