Харків`ян обурила "зрадна" пісня Сергія Бабкіна

Музиканту порадили почитати книгу "Мова-меч".

Сергій Бабкін потрапив у скандал з організацією концертів російськими посередниками, а згодом випустив пісню "Зрада", слова якої викликали безліч негативних реакцій.

 

Артист гастролює з благодійними виступами за межами України як сольно, так і з гуртом 5`nizza і, виявляється, влаштовує частину концертів через російських посередників. Про це повідомило музичне видання Slukh. Зокрема, промоутер Бабкіна й 5`nizza – російська компанія Somewhere Show. При спробі купівлі квитків з їхнього сайту користувача перенаправляє на сайт Ticketscloud. Фактично Ticketscloud належить російській компанії.

13 вересня Бабкін випустив пісню "Зрада": 

"Не маєш в себе вдома в шафі вишиванку – ЗРАДА

Сало й банош не їси, не пʼєш горілку – ЗРАДА

Помада така, як у Пугачовой Алли – ЗРАДА

Нема зради в снарядів, що бʼють по русні градом.

Малеча дивиться в ютюбі "Смешарики" – ЗРАДА

Випало з рота "прошу прощения" – ЗРАДА

У тебе "Заметки" в Айфоні, не Нотатки – ЗРАДА

Бійцям на передку байдуже – ТРЕБА или НАДО", – йдеться у перших рядках композиції.

Обурення слухачів викликало те, що музикант висловлюється від імені військових, а також просуває стереотипні уявлення про українців - зокрема, щодо споживання сала та горілки.

Сценарист Юрко Космина назвав текст пісні Бабкіна "дешевим та ватним плагіатом" на його вірш 2006 року "Пісня про інформаційний простір". А головний редактор сайту фейкових новин "UA Review" Роман Голубовський надіслав в особисті повідомлення музиканту пропозицію подарувати книгу Євгенії Кузнєцовою "Мова-меч". 

"Із неї стає зрозуміло, чому російською розмовляють, якими методами це досягалось і чому цього треба позбуватись. Словом, готовий радити книгу усім" написав Голубовський.

Харків'яни залишили сотні коментарів Бабкіну в його соцмережах і в Youtube.

"Справа навіть не в тому, що Сергій прошит "рускім міром". Все набагато гірше. Тобто, НМСД, ця його латентна "рускомирність" - лише похідне від відсутності розуму та артистичного таланту. Спалахнувши ранньою "П’ятницею", він все більше ставав вульгарним та поверховим. Потім, коли косити бабло в рашці стало неможливо, швиденько перевзувся. І не варто б було його взагалі згадувати - така собі сумнівна "зірка", яка вже давно не світить. Але ж нагадав про себе цією гидотою. Що ж, нагадав і отримає те, що давно заслужив", - написав викладач Ігор Соломадін.

"Любит наш народ всякое говно, всякое говно любит наш народ". Я до сьогодні думала, що це Бабкін співає. А це, виявляється, про нього. Це я не виделуюся, я реально в житті його не чула і не бачила. І нічо. Жива. Здорова. І ви так можете", - зауважила Наталя Зубар, фахівець з інформаційної безпеки, медіаграмотності та протидії інформаційній війні проти України.