Харківська бібліотека вирішила позбутися Бєлінського

Ім'я бібліотеці можуть пропонувати харків'яни.

У бібліотеці думають над креативною назвою.

Центральна міська бібліотека вирішила позбавитися імені російського публіциста Віссаріона Бєлінського, який заперечував існування українського народу. На якийсь час у соцмережах бібліотека стала називатися "Міська бібліотека на Данилевського". Заодно у харків'ян запитали, яка назва найкраще підходить.

"Як вам відомо, наша Центральна міська бібліотека досі у документах вказується як "імені В. Г. Бєлінського". І нам воно не подобається. Сподіваюся, що більшості читачів не потрібно пояснювати, чому. Для тих же, хто наважиться запитати" а що вам зробив Бєлінський?" задам зустрічне запитання (дуже стримане, до речі) — а навіщо українцям бути залученими до культурного простору іншої держави? Отже, поділіться думками, яке ім'я має бути у бібліотеки?", — закликали там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків позбувся Московського проспекту та району, Бєлгородського шосе та узвозу

Не виключено, що бібліотека не братиме чиєсь ім'я у назву. Думають співробітники і над креативною назвою, наприклад, "Книжкова вежа", "Літера Ї", або My book spase?

Харків'яни пропонують такі нові назви для бібліотеки: Миколи Хвильового, Українська бібліотека на Данилевського, Бібліотека для нащадків Т. Г. Шевченка.

Міняти доведеться і назву сайту Центральної міської бібліотеки імені В. Г. Бєлінського, зараз він виглядає так: http://belinskogo.kh.ua/.